Hae
Purkkisirkus

5 x Korealaisen ihonhoidon trendit 2022

*Sisältää mainoslinkkejä

Korealaisen ihonhoidon trendit 2022 antavat suuntaa myös länsimaisiin trendeihin. Jo vuosia korealaiset ovat viitoittaneet tietä varsinkin ihonhoidon trendeissä ja se ei näytä laantuneen tänäkään vuonna. Keräsin tähän yhteen viisi suurinta trendiä ihonhoidon saralta. Mukana on hieman yllättäviä trendejä sekä sellaisia, jotka ovat jo tehneet tuloaan viime vuosina.

1. Retinol

Monet ovat varmasti kuvitelleet, että korealaisessa ihonhoidossa retinol-tuotteet ovat ihan uusi juttu. Tämä olettamus perustuu varmasti siihen, että korealainen ihonhoito on aina keskittynyt hoitamaan ihoa jo nuoresta alkaen ja näin välttämään ikääntymisen merkit. Länsimaisessa ihonhoidossa on perinteisesti alettu hoitamaan ihoa vasta kun ikääntymisen merkit ovat jo näkyvissä.

pexels-shiny-diamond-3762881

Retinol- tuotteet eivät siis ole uusia korealaisille, mutta se mikä on uutta on se, että myös Koreassa retinol-tuotteita on alettu markkinoimaan nuorelle asiakaskunnalle ja näin saatu monet tunnetut brändit suunnittelemaan omia retinol-tuotteita. Näiden tuotteiden siis ennustetaan nyt valtaavan alaa ihonhoitomarkkinoilla. Joitain tuotteita on jo noussut esiin erittäin hypetettyinä tuotteina. Tälläinen tuote on mm. innisfree Retinol Cica Repair Ampoule. Tilasin tämän myös itselle testiin! Retinol-tuotteissa on hyvä muistaa maltti, jos ei ole aikaisemmin niitä käyttänyt. On hyvä aloittaa rauhallisesti ja lisätä tuotteen käyttökertoja pikkuhiljaa ihon tottuessa tuotteeseen.

2. High-Tech Beauty

Erilaiset tekniset laitteet ihonhoidossa ovat kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti. Covid on entisestään lisännyt erilaisten kotona käytettävien ihonhoitolaitteiden kysyntää. Yleisimpiä kotona käytettäviä laitteita ovat tällä hetkellä koko kasvot peittävät LED-naamarit, joilla voi hoitaa ihon eri ongelmia tehokkaasti. Myös erilaiset ihoa syväpuhdistavat ja värähtelevät laitteet ovat olleet viime aikoina kovasti suosiossa. Esittelinkin juuri yhden mielenkiintoisen ihonhoitolaitteen täällä blogissa. Lue postaus täältä.

korealaisen ihonhoidon trendit 2022

Tälle vuodelle ennustetaan, että uusia ihonhoitolaitteita eivät tuo markkinoille ainoastaan tutut ihonhoitobrändit, vaan nyt odotetaan mukaan lähtevän myös tunnetut korealaiset teknologiajätit kuten Samsung ja LG! Tätä kehitystä odotan kyllä mielenkiinnolla.

3. Skip Care

Skip care on nimensä mukaisesti minimalistista ihonhoitoa, joka on ollut pinnalla Covidin vaikutuksesta jo parin vuoden ajan. Nyt kuitenkin ennustetaan, että kuluttajat etsivät entistä enemmän monikäyttöisiä tuotteita ja näin voivat ”skipata” ihonhoitorutiinin vaiheita nopeuttaukseen sitä.

Itse en ole oikein päässyt tähän skippamisen makuun vaan tykkään käyttää paljon erilaisia ihonohoitotuotteita. Olen kuitenkin kokeillut monia tälläisiä yhdistelmätuotteita ja kyllähän ne ovat käteviä. Esimerkiksi kiireiseen aamuun tai mökille, jossa ei ole juoksevaa vettä, tämä skip care -rutiini toimii mielestäni hyvin!

4. Fermentoidut ainesosat

Fermentointi on perinteinen korealainen prosessi, jota on käytetty jo satoja vuosia. Fermentointi tarkoittaa siis maitohappokäymistä. Raaka-aineiden käydessä ne pikkoutuvat pienempään muotoon ja näin myös imeytyvät ihoon paremmin.

AdobeStock_178780717

Nyt ennustetaankin, että korealaiset brändit palaavat juurilleen ja alkavat hyödyntämään fermentointia entistä laajemmin sekä ihan uusilla tavoilla. Fermentoidut ihonhoitotuotteet stimuloivat kollageenin tuotantoa ja taistelevat ihon ennenaikaista ikääntymistä vastaan. Fermentoidut tuotteet säilyvät pidempään, mikä on myös todella hyvä juttu! Suosituimpia fermentoituja tuotteita ovat *Whamisan-tuotteet. Tältä brändiltä löytyy laaja valikoima tuotteita, joissa on käytetty fermentointitekniikkaa. Markkinoille tulee kuitenkin koko ajan uusia fermentoituja tuotteita!

5. Scalp care

Korealaiset ovat tunnettuja ihonhoidosta ja nyt heidän mielenkiintonsa on suuntautumassa myös hiuspohjaan! Hiuspohjan hyvinvointi vaikuttaa suuresti hiusten kuntoon, joten syystäkin sitä pitäisi myös hoitaa säännöllisesti.

korealaisen ihonhoidon trendit 2022

Korealaiset brändit ovat tuoneet markkinoille valtavan määrän erilaisia hiusten- ja hiuspohjan hoitotuotteita. Olen itsekin alkanut tähän kiinnittämään huomiota, jotta hiukset olisivat mahdollisimman terveet. Esimerkiksi hiuspohjan kuorinta on tärkeä tehdä säännöllisesti, jotta kuollut ihosolukko saadaan pois hiusjuurien luota. Kuluttajien suosioon on noussut mm. *Aromatican Rosemary Scalp Scrub. Aromatican tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja heidän valikoimasta löytyy sekä shampoot ja hoitoaineet että tehotuotteet hiuspohjalle! Katso koko valikoima *tästä.

Tässä oli korealaisen ihonhoidon trendit 2022. Näistä minua yllätti eniten tuo hiuspohjan hoidon nousu. Toisaalta taas esimerkiksi fermentoidut tuotteet ovat olleet jo valikoimissa jonkin aikaa, joten siinä ei niin isoa yllätystä tullut. Jään myös mielenkiinnolla seuraamaan kotikäyttöisten ihonhoitolaitteiden kehitystä!

 

MItkä korealaisen ihonhoidon trendit 2022 olivat sinun suosikkeja?

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Juice to Cleanse Powder Wash

Näin tehostat kangasnaamion vaikutusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *