Hae
Purkkisirkus

Kissasirkus – Esittelyssä tämän talouden kissat

Olen kirjoitellut tätä blogia nyt noin 4 kuukautta ja on ehkä aika esitellä teille myös kanssa bloggaajani. Kyseessä ovat tietysti kissani, jotka ovat iso osa jokapäiväistä elämääni. Tunnustaudun siis purkkihulluuden lisäksi kissahulluksi! Töissä minulla on ollut tämä ”Crazy Catlady” -leima jo monta vuotta, mutta onneksi siellä on muitakin kissaihmisiä. Kissat ovat olleet osa elämääni melkein seitsemän vuotta enkä enää osaisi olla ilman. Välillä ne eivät tottele ollenkaan ja toisena päivänä ovat kuin herran enkeleitä. Usein he myös avustavat blogikuvien otossa tökkimällä purkkeja väärään eli heidän mielestään oikeaan asentoon. Siistejä, karvattomia vaatteita on myös melko hankala löytää kaapista. Silti ne on niin rakkaita karvakasoja, joiden eteen tekee mitä vaan. Siirrytäänpäs siis tarkempiin esittelyihin näistä karvatassuista.

Kissaneiti Iines

Iines on tämän perheen kuningatar.  Olen itse joutunut palvelijan asemaan, mikä onkin yleistä kissojen kanssa eläessä. Iältään Iines on 6v, täyttää heinäkuussa 7v. Iines on maatiaiskissa väriltään mustasavu. Savuväritys on helppo tunnistaa tummasta turkista, jossa on vaalea tyvikasvu. Tämä topakka neiti pitää muut kissat järjestyksessä, vaikka hänen valtaa yritetään aika ajoin horjuttaa. Iines rakastaa raksuja ja miehiä! Häntä täristen ja kurnuttaen kiehnätään kaikki miehet. Myös melkein joka ilta saadaan puskukohtaus, jossa Iines kulkee minun ja mieheni väliä sohvalla ja puskee ja kurnuttaa kuin viimeistä päivää. Kuolakin valuu lopuksi 🙂 Vaikka ikää on jo jonkun verran, leikkisyyttä kyllä löytyy. Iines ei suostu olemaan mikään seniori.

Iines

Iines

Rambo

Rambo on Iineksen veli. Ostimme ne samaa aikaa. Eli iältään se on myös 6v tai kohta 7v 🙂 Rambo on Iineksen tapaanväriltään mustasavu, mutta lisänä on valkoista rinnassa ja tassuissa sekä hännänpäässä. Se on kooltaan meidän kissoista isoin, mutta luonteeltaan nössöin. Rambo on useimmin aina vastassa ovella kun tullaan kotiin ja heti ruokakupilla, kun sinne ruokaa laitetaan. Sisarusten hierarkia on ollut selvä jo ihan pienestä pitäen. Iines on pomo ja Rambo ei. Hyvin tulevat kuitenkin toimeen keskenään. Rambo hurmaa vierailijat isolla koollaan ja herttaisella luonteellaan. Välillä hieman aristellaan uusia vieraita, mutta yleensä tullaan kuitenkin tekemään tuttavuutta. Lempileluja ovat pillit sekä erilaiset huiskalelut. Pitäisi emännän hieman tsempata ja heilutella taas huiskaa.

Rambo

Rambo

Rocky

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä tulee Rocky. Viralliselta nimeltään Canth’s Xavier. Ikää on 4v, mutta täyttää myös heinäkuussa 5v. Rocky on, ainakin tällä hetkellä, ainut rotukissamme. Rodultaan se on pyhä birma. Värinä on punatabbynaamio. Pyhä birma on aika vanha rotu. Ominaista rodulle on naamioväritys ja kauniin siniset silmät. Lisäksi birman tassut ovat aina valkoiset. Turkki on puolipitkä ja silkkinen. Rocky hurmaa kaikki tietysti söpöllä ulkonäöllään ja pehmeällä turkillaan. Puuhkea häntä on piste iin päälle. Rocky on käynyt myös paljon näyttelyissä ja on saavuttanut korkeimman tittelin Supreme Premior. Luonnetta Rockysta kyllä löytyy! Määrätietoisesti se vaatii huomiota ja ruokaa. Toisaalta se on hyvin herttainen ja ihana karvapallo. Kissoistamme Rocky on rohkein, mikä selittyy varmasti osittain näyttelyharrastuksella. Rocky rakastaa ulkoilua takapihan tarhassamme ja viettäisi siellä kesällä koko päivän. Myös valjaissa ulkoilu sujuu hyvin. Rocky näyttää kooltaan aika isolta vaikka ei ole kuin reilu 4kg. Turkki hämää niin paljon. Lempileluja ovat pienet hiiret, villahiiret sekä kaikki rapisevat karkkipaperit ja vastaavat.

Rocky

Rocky

Tämmöinen kissaklaani meillä asustaa. Oikea vauhtikolmikko, kun sille päälle sattuvat! Kunhan lumet sulavat, pääsee klaani taas ulkoilemaan tarhassa. Pakkasilla en ole viitsinyt niitä ulkoiluttaa. Nyt jo huomaa kissojen virkistyneen, kun päivä on pidentynyt. Joissain blogin kuvissa saattaa kissan häntä tai nenä vilahtaa jatkossakin.

Onko täällä muita hulluja kissanaisia?

4 kommenttia

  1. Ananasaika / Anna, Peppi, Ninni kirjoitti:

    Oi miten ihania! Sulla on kelpo blogiassistenttikolmikko. Hurinoita meiltä!

  2. päpsy kirjoitti:

    Voi miten ihanaa porukkaa. Haikeana katson kuvia ja ikävöin Kisua (n. 15 v), joka ennen pääsiäistä lähti kissojen taivaaseen. Home without a cat is just a house.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.