Hae
Purkkisirkus

Sheet mask – Kuinka saan kangasnaamiosta kaiken tehon irti?

*sis mainoslinkin

Yksi korealaisen ihonhoitorutiinin tunnetuimmista ja hauskimmista vaiheista on kangasnaamio eli sheet mask. Se on nimensä mukaan usein puuvillakankainen naamio, johon on imeytetty essence/seerumia. Sheet maskeja on varmaa miljoona erilaista! Eri ihotyypeille ja -ongelmille on omansa. Niinpä myös naamion sisältämä seerumi on erilaista eri maskeissa. Naamioita on saatavilla myös hauskoina kuplivina versioina, jotka syväpuhdistavat ihoa. Lisäksi erilaiset savinaamiot ovat suosittuja.

Yleisimmät kangasnaamiot ovat kosteuttavia tai kirkastavia. Niitä suositellaan käytettävän pari-kolme kertaa viikossa. Hurjimmat käyttävät kangasnaamioita joka päivä! Niillä saa ihanaa kosteutusta ja heleyttä iholle. Naamio kasvoilla on ihana rentoutua vaikka Netflixiä katsoen.

Miten käytän niitä oikein?

Sheet maskien käyttötyyleissä on hieman eroja. Myös naamion sisältämät seerumit vaikuttavat siihen, missä välissä ihonhoitorutiinia se käytetään. Savinaamiot sekä muut syväpuhdistavat kangasnaamiot käytetään heti kaksoispuhdistuksen jälkeen. Tämän jälkeen jatketaan ihonhoitorutiinia normaalisti. Samassa rutiinissa voi käyttää vielä kosteuttavan kangasnaamion hoitonesteen ja seerumin laiton jälkeen. Kosteuttava kangasnaamio auttaa hoitonestettä ja seerumia imeytymään iholle entistä paremmin. Lopuksi kosteus lukitaan iholle kosteusvoiteella.

Itse käytän sheet maskeja lähinnä iltarutiinissa, mutta jos on aamuissa aikaa, voi niitä käyttää myös aamulla. Naamion käytön jälkeen iho voi tuntua hieman ”klähmäiseltä” ja toiset eivät halua siihen päälle heti levittää meikkiä. Tämä on myös minulla suurin syy käyttää kangasnaamioita iltaisin.

Miten hyödynnän ylimääräisen seerumin pussin pohjalta?

Monien kangasnaamioiden pussin pohjalla on melkoinen määrä tätä ihanaa seerumia. Parhaiten sen saa hyödynnettyä levittämällä sitä kasvoille ennen kangasnaamiota. Kun kangasnaamion laittaa seerumin päälle, se tehostaa seerumin imeytymistä. Näin saat iholle valtavan annoksen kosteutusta!

Oma tyylini on käyttää sheet mask essencen ja seerumin laiton jälkeen. Näiden päälle levitän vielä reilusti pussin pohjalla olevaa seerumia ja tämän koko komeuden peitän kangasnaamiolla, joka vaikuttaa iholla noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen naamio poistetaan ja ylimääräinen kasvoilla oleva seerumi taputellaan iholle. Lopuksi levitän silmänympärysvoiteen sekä yövoiteen kasvoille. Kosteusvoide on todella tärkeä levittää kaikkien seerumien jälkeen viimeisenä, jotta iholle juuri pakattu kosteus ei pääse haihtumaan iholta pois. Kosteusvoide lukitsee kosteuden iholle, jolloin aamulla iho on todella pehmeä ja heleä.

Mistä ostaa kangasnaamioita?

Monet varmasti miettivät, mistä näitä sitten voi ostaa. Itse tilaan suurimman osan netistä, mutta myös ruokakaupoissa on nykyään kangasnaamioita myynnissä! Omat suosikkiverkkokauppani ovat *Eleven ja *Bearel. Kuvissakin vilahtelevia Garnierin sheet maskeja saa ihan Prismasta ja Citymarketista. Citymarket on myös ottanut valikoimiinsa It’s Skin naamiot! Lisäksi eBayssa on valtava määrä korealaisia myyjiä, joilta saa ostettua korealaista kosmetiikkaa vieläkin halvemmalla. En ole itse vielä uskaltautunut tilaamaan sieltä, mutta kai se on pian rohkaistuttava. Jos teillä on kokemyksia eBaysta tilaamisesta, kertokaa ihmeessä vinkkejä hyvistä ja luotettavista myyjistä!

 


 

SINUA SAATTAA KIINNOSTAA MYÖS:

7 Skin Method

Paras kasvovoide sekaiholle – Missha Super Aqua Cell Renew Snail Cream

6 kommenttia

 1. Elli Leppiniemi kirjoitti:

  Mä tykkään kangasnaamioista tosi paljon! Niitä tuli varsinkin syksyllä käytettyä säännöllisesti viikoittain, mutta nyt se on taas jäänyt. Pitäisikin ehdottomasti ryhdistäytyä tässä 🙂

 2. Inka kirjoitti:

  Mä tykkään ihan hirmuisesti kangasnaamioista! Kerran viikossa tulee käytettyä yleensä iltaisin. Käytän myös muita naamioita, joten siksi vain kerran viikossa. Oma lemppari kangasnaamiomerkki on Missha 🙂

 3. Purkkisirkus kirjoitti:

  Nää on kyllä niin ihania! Misshalla on hyviä ja Holika Holika on kanssa hyvä 🙂

 4. Idsu / Huulipunamania kirjoitti:

  Aikalailla kaikki korealaiset eBay-myyjät ovat hyviä vaihtoehtoja.
  Itse oon käyttänyt Beautynetkoreaa, RoseRoseShopia, f2plus1 ja cosmeticmarket2012 myyjiä ja kaikki on mennyt hienosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.