Hae
Purkkisirkus

Blogihaaste – 25 kysymystä ihonhoidosta

Bongasin tämän kivan haasteen Lipstick Love -blogista. Kuten monet jo tietää, olen aina innoissani ihonhoidosta, joten tämä haaste sopii minulle todella hyvin. Haasteen avulla pääsee tutustumaan monien muidenkin ihonhoitorutiineihin. Tämä blogihaaste on tosi kiva ja nyt käydään sen kimppuun.

20190331_145510

1. Mikä on ihotyyppisi?

MInulla on sekaiho. Minulla on myös atopiaa, joka välillä vaivaa varsinkin talvella. Ihoni myös punoittaa helposti liian voimakkaista tuotteista.

2. Käytätkö silmänympärysvoidetta? Jos käytät, minkä ikäisenä aloit sellaista käyttämään?

Hahaa lempituotteeni! Eli käytän todellakin! Käytän aamuin illoin enkä osaa olla ilman. Olen aloittanut sy-voiteen käytön 14-15 vuotiaana.

3. Ihonhoitotuote, josta et ikinä luopuisi?

Ehdottomasti puhdistusöljy. Olen nyt pari vuotta käyttänyt kaksoispuhdistusta ja öljyputsarilla saa todella hellävaraisesti meikin ja aurinkosuojan pestyä pois.

4. Mikä on mielestäsi tärkein vaihe omassa ihonhoitorutiinissasi?

Ihon kaksoispuhdistus! Joskus vuosia sitten syyllistyin ihon huonoon hoitoon, mutta olen sen jälkeen parantanut tapani, enkä voisi enää luopua ihon puhdistuksesta.

5. Käytätkö ihonhoidossa korealaista kosmetiikkaa?

Käytän todellakin 🙂 Kuten blogista on voinut huomata, korealainen kosmetiikka on lähellä sydäntäni. Suurin osa käyttämistäni ihonhoito tuotteista on korealaisia.

6. Käytätkö misellivesiä?

En ole oikein koskaan innostunut misellivesistä, koska kaksoispuhdistus on tuntunut omalta jutulta enkä enää sen päälle tarvitse misellivettä. Pesen kasvot siis myös aamuisin kaksoispuhdistuksella.

7. Mitä meikinpoistoainetta/-aineita käytät?

Vastaan tähänkin kaksoispuhdistus! En siis käytä erikseen mitään varsinaista meikinpoistoainetta. Suosikki tuotteitani kaksoispuhdistukseen ovat Innisfree Apple Seed Clenasing Oil ja Huxley Secret of Sahara Be Clean, Be Moist Cleansing Gel. Näistä löytyy juttua blogista.

8. Käytätkö kasvoöljyjä? Jos käytät, mitkä ovat suosikkejasi?

Olen viime talvena kunnolla ihastunut kasvoöljyihin! Olen saanut ihoni todella hyvään kuntoon käyttämällä kasvoöljyä ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena kasvovoiteen päällä. Parhaimmat öljyt olen löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta. Tämän hetkinen suosikkini on UpCircle Organic Face Serum, joka on nimestään huolimatta kasvoöljy. Tästä tuotteesta löytyy myös juttua blogista.

20190405_194136

9. Suositko ihonhoidossa enemmän ”tavallista synteettistä” kosmetikkaa vai luonnonkosmetiikkaa?

Minulla on käytössä tällä hetkellä enemmän synteettistä kosmetiikkaa, koska käytän paljon korealaisia tuotteita. Niissä on kuitenkin suuret määrät luonnollisia aineita. Luonnonkosmetiikan puolelta löytyy kyllä tosi hyviä tuotteita myös ja niitä on minulla käytössä sekaisin synteettisten tuotteiden kanssa.

10. Käytätkö kasvoilla aurinkosuojaa läpi vuoden?

Olen vielä vähän huono käyttämään aurinkosuojaa talvella, jos en ulkoile. Ja en ole mikään ulkoilijatyyppi. Kesällä käytän suojaa kyllä lähes päivittäin, ellen ole ihan vaan kotona sisällä. Kannattaa tutustua juuri postaamaani juttuun aurinkosuojista!

11. Kuoritko kasvojesi ihoa? Kuinka usein ja millä tuotteilla?

Kuorin kasvojen ihoa säännöllisesti. Yleensä noin 1-2 kertaa viikossa. Kesällä iho kestää hieman enemmän kuorintaa kuin talvella. Olen käyttänyt nyt pääasiassa rakeettomia kuorintoja, joista suosikkini on tällä hetkellä Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel. Olen ihastunut myös luonnonkosmetiikan puolelta käyttettyjä kahvinpuruja hyödyntävään UpCircle Coffee Face Scrub Froral Blend. Molemmista kuorinnoista on myös juttua blogissa 🙂

20190302_180614

12. Suositko ihonhoitotuotteiden osalta enemmän edullista markettikosmetiikkaa, kalliimpaa selektiivistä kosmetiikkaa vai jotain siltä väliltä?

Suosin eniten korealaista kosmetiikkaa, joka on melko edullista. Kalliita ökyrasvoja en yleensä itse osta vaan niitä saan esimerkiksi erilaista kauneusbokseista ja vastaavista. Myös marketista löytyy hyviä tuotteita esimerkiksi Lumenelta.

13. Kuinka usein käytät kasvonaamioita?

Naamioita tulee käytettyä muutaman kerran viikossa vähän vaihdellen. Eniten käytän sheet maskeja, mutta käytän myös pois pestäviä savinaamioita sekä kosteuttavia naamioita. Käytän myös korealaisia sleeping maskeja eli yönaamioita.

20190102_194650

14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen?

Tämä on vaikea! Tällä hetkellä suosikkejani ovat: Huxley, TonyMoly, Leegeehaam, Eyenlip ja Holika Holika. Näiden lisäksi on vielä toinen mokoma suosikkeja!

15. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi?

Aurinkosuoja mukaan lukien tuotteita on 10. Blogissa on luettavissa myös postaus ihonhoitorutiinistani 🙂

16. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu illan ihonhoitorutiiniisi?

Illan rutiini on pääosin sama kuin aamulla. Aurinkosuojan sijaan illalla kymmenes tuote on sheet mask tai joku muu naamio. Välillä tuotteita on jopa 11 jos kuorin ihon samana iltana kun laitan naamion.

17. Käytätkö erillisiä naamioita esimerkiksi huulille tai silmänalusiholle?

Huulinaamioita tulee käytettya aika harvoin, vaikka minulla on kyllä huulile tarkoitettuja naamiolappuja. Silmänympärysiholle käytän korealaisia silmänalusnaamiolappuja. Niillä saa ihanaa kosteutusta ja turvotuksen estoa iholle.

20190528_104502

18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidoissa? Jos käyt niin kuinka usein?

Viime vuosina olen käynyt vähän laiskasti. Teininä oikeastaan vuosittain vaikka ei minulla mitään aknea ollut.

19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa?

En! Joskus oikein väsyneenä ollessani meikittömällä päivällä, olen skipannut iltapesun. Tämä on kuitenkin todella harvinaista.

20. Suosikkiseerumisi tällä hetkellä?

Minulla on monia suosikkeja. Tällä hetkellä käytössä oleva Skinfood Royal Honey Propolis Enrich Essence on todella hyvä. Iso pullo ihanaa kosteuttavaa seerumia!

honey_essence

21. Pahin moka, minkä ihonhoidossa voi mielestäsi tehdä?

Ihonpuhdistuksen laiminlyönti. Lisäksi myös liian voimakkaiden tuotteiden käyttö, jolloin iho kärsii todella paljon. Pitää ajoissa lopettaa itselle sopimattoman tuotteen käyttö.

22. Kärsitkö jostain sellaisesta iho-ongelmasta, mikä sinun pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessasi?

Minulla on atooppinen iho, joka näkyy lähinnä talvisin. Kasvoihin saattaa tulla herkästi kuivia läiskiä, jos käytän esimerkiksi liian usein voimakkaita happoja. Kesällä iho rasvoittuu enemmän jolloin se kestää happojakin paremmin.

23. Pidätkö kangasnaamioista?

Rakastan niitä!! Olen nyt parin vuoden ajan käyttänyt kangasnaamioita säännöllisesti noin 2 kertaa viikossa. Suosikkinaamioitani ovat Eyenlip, Holika Holika sekä Leegeehaam.

blogihaaste

24. Reagoiko ihosi koskaan uusiin tuotteisiin esim. ärsyyntymällä, näppylöillä tai muulla tavoin?

Ihoni ei ole varsinaisesti saanut mitää reaktioita kosmetiikasta. Ainoastaan talvisin atopia aiheuttaa kuivia läiskiä, jos käyttämäni tuotteet eivät ole tarpeeksi kosteuttavia.

25. Vaihtuvatko ihonhoitotuotteesi vuodenajan mukaan?

Sekaihoni ei kaipaa kovin paksuja voiteita edes talvisin, koska käytän korealaiseen tapaan kerrostaen kosteuttavia hoitonesteitä ja seerumeita. Kesällä käytän enemmän happoja ja talvella taas hieman kosteuttavampia tuotteita, mutta mitään suurta eroa vuoden aikojen välillä ei ole.

Tämä blogihaaste sisälsi mukavia kysymyksiä! Tähän haasteeseen saavat tarttua kaikki ja toivottavasti se leviää laajalle 🙂 Toisten vastauksia on aina hauska lukea! Jos teet haasteen omaan blogiin, niin jätä linkki kommetteihin, niin pääsen näkemään sinun vastaukset.

 

Jos minun ihonhoitorutiini kiinnostaa, niin tallensin Instagramiin kohokohtiin videon omasta iltarutiinistani! Kohokohdat ovat siis minun Ig-profiilissa olevia pallukoita. Siitä klikkaamalla näkee videon. Aamurutiini on myös tulossa piakkoin 🙂 Videon pääset näkemään täältä!


LUE MYÖS NÄMÄ:

Minun korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel – Hellävaraista kuorintaa kasvoille

Kaksoispuhdistus – Korealaisen ihonhoitorutiinin perusta

UpCircle – Laadukkaita ihonhoitotuotteita kierrätetyistä kahvinpuruista

Sheet mask – Kuinka saan kangasnaamioista kaiken tehon irti?

TOP 5: Suosikki aurinkosuojani kasvoille

 

10 kommenttia

 1. Asta B. kirjoitti:

  Tämäpä olikin hauska ja ihanan erilainen tapa oppia tuntemaan sinua! 🙂 Toisaalta näitä kysymyksiä olisi hyödyllistä miettiä ihan vaikka itsekin omalta kannalta jo ihan siksikin, että voisi sillä tapaa saada itselle enemmän eri näkökulmia omaan ihonhoitoon.

 2. Melissa kirjoitti:

  Kas, ihan uudenlainen haaste 🙂 Kiva löytää uusia juttuja.

 3. Janina kirjoitti:

  Ihan super hyvä postaus! Paljon mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia. Ihonhoito on tullut itselle nykyään paljon tärkeämpään rooliin, mitä se oli ennen. Voisin ehkä itsekin toteuttaa tämän postauksen 🙂

 4. Marjo kirjoitti:

  Hauska uusi haaste! Paljon löysin yhtymäkohtia omiin kauneudenhoitorutiineihin. Tosin minä vasta olen tutustumassa korealaiseen kosmetiikkaan. Kangasnaamioihin olen jäänyt jo koukkuun.

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Kangasnaamiot on kyllä ihania! Korealainen rutiini tulee tutuksi pikku hiljaa ja ei sitä tarvitse niin orjallisesti noudattaa 🙂

   Mun Ig kohokohdista on mun iltarutiinista videoo, jos kiinnostaa 🙂

 5. Linda/Lipstick Love kirjoitti:

  Ihan mahtavaa, että teit tämän! Oli tosi kiva lukea sun vastaukset näihin<3 Kaksoispuhdistuksen nimeen vannotaan täälläkin, tosin aamuisin en erillisillä putsareilla kasvojani pese 🙂 Siitä oon myös ihan samaa mieltä, että yksi pahimmista mokista ihonhoitoon liittyen on laiminlyödä ihonpuhdistus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.