Hae
Purkkisirkus

Kesä tulee – Kasvojen aurinkosuojaus kuntoon

*mainoslinkki

Nyt kun kesä tekee tuloaan kovaa vauhtia, on viimeistään hyvä kääntää katseet ihon aurinkosuojaan. Kaikkihan tietävät, että UV-säteet tekevät pahaa iholle ja varsinkin kasvojen ohut iho on todella altis säteilyn vaikutuksille. Iho tulisikin suojata UV-säteilyltä joka ikinen päivä, kun lähdet kotoa pois. Korealaiset ovat tässä(kin) asiassa todella säntillisiä. He ihannoivat kuulasta vaaleaa ihoa ja kammoavat ihon vanhentumista. Korealaiset ovatkin kehittäneet todella hyviä aurinkosuojatuotteita erityisesti kasvoille. Niitä on helppo levittää iholle ja suojakertoimet ovat järjestäin todella korkeita. On hyvä muistaa, että myös pilvisellä säällä on UV-säteilyä, joten ihon suojaaminen kannattaa. Pahimmillaan säteily aiheuttaa kaikkien pelkäämää syöpää. Kasvojen aurinkosuojaus on syytä ottaa aika vakavasti.

Miltä siis suojaudun?

UV-säteilyä on kahta laatua, joilta iho on syytä suojata. UVA-säteily porautuu ihon pintakerrosta syvemmälle, ruskettaa ihossa olevaa pigmenttiä ja edistää ihon vanhenemista. Ihon elastisuus heikkenee ja ryppyjen muodostuminen lisääntyy. Se edistää myös ihosyövän syntyä.  95% maahan tulevasta UV-säteilystä on UVA-säteilyä.

UVB-säteily on sitä ihoa polttavaa säteilyä. Tämä säteily menee ihon pintakudoksiin, jonka vaikutuksesta iho paksuuntuu ja ruskettuu. Ihon altistuminen suurelle määrälle säteilyä sekä ihon palaminen altistavat ihosyövälle.

Fysikaalinen vai kemiallinen suoja?

Kemialliset aurinkosuojafiltterit menevät ihon läpi ja muodostavat suojaavan kerroksen, joka imee säteilyä puoleensa. Fysikaaliset aurinkosuojat sisältävät turvallisia ja luonnollisia mineraalifilttereitä, jotka heijastavat säteilyn pois iholta eivätkä imeydy ihoon. Fysikaaliset aurinkosuojat ovat siinä mielessä parempia, että ne ovat ovat heti suojausvalmiita iholle levittämisen jälkeen. Kemiallisissa suojissa suositellaan odottamaan 15-30 minuuttia levityksen jälkeen ennen aurinkoon menoa. Varsinkin lapsille suositellaan fysikaalista suojaa, koska kemialliset suojat voivat helposti ärsyttää lapsen herkkää ihoa.

Korealaisista tuotteista innostuneena, aloin tutkimaan heidän aurinkosuojavalikoimaa. Täytyy todeta, että aurinkosuoja otetaan Koreassa todella vakavasti. Monissa kasvoille tarkoitetuissa aurinkorasvoissa suojakerroin on SPF 50. Oikein käytettynä se suojaa ihoa 98 prosenttisesti polttavalta UVB-säteilyltä. Korealaisissa aurinkosuojatuotteissa on aasialaiseen tapaa merkitty, kuinka tehokkaasti se suojaa ihoa ikäännyttävältä UVA-säteilyltä. Purkissa lukeva ”PA+” tarkoittaa kevyttä suojaa ja ”PA++++” taas vahvinta suojaa UVA-säteilyä vastaan.

Oma suosikkini tällä hetkellä korealaisista kasvojen suojatuotteista on* Skin79 Water Wrapping Non-Chemical Sun Block SPF 50Tämä voide on siis tarkoitettu kasvoille ja se imeytyykin todella hyvin. Tässä on fysikaalinen suoja ja se tuntuu ainakin käytössä ihan miellyttävältä. Koostumus voiteessa on hyvä, ei liian paksu vaikka suojakerroin on korkea. Kasvot ei jää valkoiseksi voiteesta mikä on myös ehdoton plussa. Myös tuoksu on hyvä eikä ollenkaan perus ”aurinkorasvamainen”. Tässä tuotteessa on tuo UVA-suojaustaso PA++++ eli todella hyvä. Tämän päälle myös meikki levittyy hyvin, kunhan vähän aikaa odottaa voiteen imeytymistä ennen ihonpohjustustuotteiden levitystä. Usein aurinkorasvat tekevät ihosta todella kiiltävän, mutta tämä rasva jättää ihon kivan mattaiseksi ja sopivan hehkuvaksi. Päivän aikana meikki myös pysyy hyvin paikoillaan aurinkorasvan päällä. Tällä tuotteella kasvojen aurinkosuojaus on helposti ja miellyttävästi hyvällä tasolla. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan erilaisia korealaisia aurinkosuojatuotteita, joista varmasti löytyy jokaiselle iholle sopiva tuote.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.