Hae
Purkkisirkus

Nurme – Purest Beauty

Viikko sitten oli mahtava päivä, kun pääsin mukaan bloggaajamatkalle Viroon Nurmen tehtaalle. Matkan järjesti NHS ( Nordic Health Systems). Nurme on virolainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka idylliselle tehtaalle pääsimme tutustumaan. Päivä alkoi laivamatkalla Helsingistä Tallinnaan. Matka sujui mukavasti laivan kokoustilassa, josta meille oli varattu oma huone. Söimme aamupalaa ja tutustuimme toisten bloggaajien kanssa. Suurin osa mukana olleista bloggaajista olivat minulle vieraita, mutta osan tiesin somen kautta. Ketään en ollut kuitenkaan tavannut livenä. Ihanasti minut otettiin kuitenkin heti porukkaan mukaan!

Päästyämme Tallinnaan meille oli varattu bussikuljetus Nurmen tehtaalle, joka sijaitsee reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Matka kului nopeasti ja perille päästyämme vastassa oli maalaisidyllinen paikka. Kaunis luonto ja pihapiiri tekivät vaikutuksen. Meidät otettiin lämpimästi vastaan. Aluksi Nurmen perustaja Marit kertoi yrityksen taustoista ja periaatteista. Saimme kattavan esityksen merkin tuotteista, joita oli myös runsaasti esillä ja saimme tutustua niihin esityksen aikana. Nurme oli minulle uusi tuttavuus, joten olin yllättynyt, että valikoima oli niinkin laaja. Ihania kasvo- ja vartalotuotteita oli vaikka millä mitalla.

Pääsimme myös tutustumaan saippuan tekoon. Tehdas on tehty vanhaan navettaan, mutta sitä ei huomannut kyllä ollenkaan. Tilat oli todella hyvin remontoitu. Saimme nähdä kuinka heidän kuuluisia palasaippuoita tehdään. Raaka-aineet kaadettiin astiaan ja seosta sekoitettiin sauvasekoittimen näköisellä laitteella. Vain kokenut saippuantekijä osaa sekoittaa massaa riittävän kauan. Sen kuulemma tuntee, kun massa on oikeanlaista. Valmis massa kaadetaan muotteihin ja annetaan jäähtyä vuorokauden. Tämän jälkeen saippua leikataan paloiksi ja annetaan vielä kuivua noin kuukauden verran ennen kuin se on myyntikuntoista. Jos saippua on liian pehmeää, se kuluu nopeammin käytössä.

Tämän jälkeen saimme kevyttä lounasta ja aikaa kuvailla ympäristöä ja tuotteita erityisesti. Kuvauspaikka oli todella mahtava ja jopa tälläinen aloittelija sai ihan kivoja kuvia aikaiseksi. Lounaan ja kuvailujen jälkeen oli workshopin vuoro. Tätä odotin todella innolla. Saimme ensin alustusta erilaisista eteerisistä öljyistä, jonka jälkeen pääsimme itse hommiin. Saimme muutaman reseptin erilaisiin vartalo- ja kasvoöljyihin. Itse tein kasvoöljyn. Omaan öljyyn sai itse valita mieleisensä eteerisenöljyn tai pari tuoksuksi. Omaani valitsin Bergamotin, jonka yrttinen tuoksu on tosi kiva. Öljyjä oli hauska tehdä ja vertailla lopputuloksia muiden kanssa. Lopuksi saimme vielä ihanat lahjapussit, joissa oli  kolme tuotetta kotiin vietäväksi. Omassa pussissani oli monien kehuma Foot Scrub Soap -jalkakuorintasaippua, Kamomilla Soothing Face Toner sekä Protective Vitamin Lip Balm. Todella ihanat lahjat!

Reissu oli aivan ihana ja ensimmäinen bloggaajamatkani. Kiitän vielä bloggaajakollegoita, että ottivat minut porukkaan mukaan vaikka olenkin aika tuore tapaus blogimaailmassa. Kiitos myös NHS hienosti järjestetystä reissusta! Kaikki sujui kuin tanssi. Tallinnassa ehdimme käydä vielä Viru-keskuksessa ja paluumatkalla laivasta tarttui myös mukaan muutama juttu. Niistä juttua myöhemmin. Jos kiinnostuit Nurme -tuotteista niin niitä löydät täältä! Pimeneviin syysiltoihin myös merkin kynttilät olivat todella ihania.

 

Onko Nurme ennestään tuttu merkki?

 


 

Saatat kiinnostua myös:

INARI Arctic Beauty – Kotimaista Premiumtason Luonnonkosmetiikkaa

Luonnon Kaunis 2018 – Keväiset Luonnonkosmetiikkamessut

 

10 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Ihanaa! Haluaisin itse päästä näkemään ja jopa kokeilemaan saippuan tekemistä! Nurme on mulle uusi tuttavuus, niin kuin tosi monet muutkin kosmetiikkamerkit.

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Minulle oli myös uusi tuttavuus, mutta tuotteet ovat todella ihania! Nurmella ei ole sertifikaattia, vaikka tuotteet täyttävät ne ehdot. Se on niin kallis hankkia, ettei pienellä yrityksellä ole siihen varaa.

 2. Ansku kirjoitti:

  Mahtavaa, että sulle on tarjoutunut noin hieno tilaisuus! Ja, että pääsitte itse tekemään oman tuotteen, ihanaa <3

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Nurme on tuttu merkki ja ihan mahtavaa, että pääsit tuonne bloggaajamatkalle. Seurasin monen tutun bloggaajan instasta tuota reissua 😀

 4. Maria Glow kirjoitti:

  Oli kiva tavata! 🙂 Mukavaa kun päästi mukaan reissuun ^_^

 5. Hymyillään blogi kirjoitti:

  Aivan loistavia kuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.