Hae
Purkkisirkus

Keratosis pilaris – Kosmeettinen ihosairaus

*Sisältää mainoslinkkejä

Luulen, että melkein jokainen on joskus nähnyt jonkun joka kärsii Keratosis pilariksesta. Vai kuulostaako punaiset pilkut olkavarsissa, kyynärvarsissa tai reisissä tutulta? Vaiva on täysin kosmeettinen eikä se ole millään tavalla tarttuva tai muuten elämää hankaloittava ihosairaus. Keratosis pilaris on myös perinnöllinen eikä siihen ole kunnollista hoitoa olemassa.

Keratosis pilaris

Vaivasta kärsii lievänä 40-80% nuorista aikuisista, joista se on häiritsevän voimakkaana noin 4 prosentilla. Keratosis pilaris tarkoittaa pieniä sarveistappeja talirauhasten tiehyiden suulla. Sarveistapin ympärillä on usein punainen rengas. Se on häiriö ihon kyvyssä muodostaa normaaleja sarveissolukerroksia.

keratosis pilarisYleisimmin Keratosis pilaris esiintyy olkavarsien ulkosyrjällä. Toiseksi yleisin paikka on reidet ja pakarat. Useimmiten Keratosis pilaris ilmenee varhaisteini-iässä, mutta toisilla vasta lähempänä kolmenkympin ikää. Iho on yleensä punakirjava ja karhea niiltä alueilta, joissa Keratosis pilaris ilmenee. Iho ei kuitenkaan kutia, mutta välillä talirauhaset voivat tulehtua. Useimmilla oireet lievenevät kesäaikaan.

Miten se ilmenee minulla?

Minulla vaiva ilmenee juuri tyyppipaikoissa, joista kaikille näkyvimmät paikat ovat olkavarsien takaosat sekä kyynärvarren päälliosat. Minulla on myös atooppinen iho, joka on kyllä lieventynyt todella paljon sitten teinivuosien. Minulla punakirjavuuttaa on myös jaloissa sekä reisien takaosassa että säärissä. Vaiva on siis täysin kosmeettinen, mutta välillä tosi ärsyttävä. Varsinkin kesällä käsivarret ovat aina näkyvillä, jolloin sitä ei voi olla huomaamatta.

20191109_142428 Olen hieman laiska vartalonihon hoitaja. Normaali rasvaaminen ei juurikaan helpota tätä vaivaa, joten en usein jaksa sitäkään vähää rasvata. Talvella olen hieman aktiivisempi. Nyt olen kuitenkin päättänyt taas ryhdistäytyä myös vartalonhoidossa ja yrittänyt saada tätä vaivaa lievemmäksi.

Sain nyt syksyllä testiin *Skin Treatin tuotteita, joilla olenkin saanut oman ihoni parempaan kuntoon. Vartalotuotteista monet sopivat todella hyvin Keratosis pilariksen hoitoon ja ihonkunnon parantamiseen. Skin Treatin tuotteet sisältävät todella paljon luonnollisia aineita ja niiden pH-arvot ovat todella hyviä ihon kannalta.

Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peeling

Tämä on sarjan tähtituotteita! Tykästyin tähän todella paljon. Tehokas vartalokuorinta joka kuorii sekä mekaanisesti että kemiallisesti. Kemiallisena kuorintana tässä on glykolihappo ja granaattiomenaentsyymi. Kuorinta kirkastaa ihoa ja poistaa tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa. Tuotteen ainesosista 93% on luonnollisia, kuten kurkkuvesi ja vaaleanpunainen pomelo. Tehoaineena kuorinnassa on Sacha inchi-öljy. Käytän kuorintaa pari kertaa viikossa. Kuorinnan jälkeen on hyvä muistaa myös rasvaus, jonka jälkeen iho tuntuu todella hyvältä. Tämä ihana kuorinta löytyy *täältä.

keratosis pilaris

Skin Treat Dryness Repair All-In-One Cream

Olen ollut hieman huono käyttämään monitoimivoiteita, mutta tähän ihastuin! Olen käyttänyt tätä sekä vartalon kuiviin läiskiin (atopia) että käsivarsiin (keratosis pilaris). Voide on koostumukseltaan melko tahmeaa ja aika sitkasta levittää aluksi, mutta sen saa kuitenkin ihan hyvin levittymään. Voide on täyteläinen, ravitseva ja suojaava. Se myös rauhoittaa punoitusta ja korjaa ihoa. Ainesosista 90% on luonnollisia, kuten jojobaöljy ja puuvillansiemenöljy. Näiden lisäksi se sisältää myös ginsengia, shea voita sekä E-vitamiinia. Tämä rasva soveltuu käytettäväksi ihan koko vartalolla etenkin kuivissa kyynärpäissä ja kantapäissä, huulilla sekä kynsinauhoissa. Monitoimivoide löytyy *täältä.

20191102_125412

Skin Treat Restore & Protect Rich Body Lotion

Tässä on yksi suosikkini perinteisistä vartalovoiteista. Ensinnäkin pakkaus! Pumppupullo on todella kätevä käyttää. Itse voide on ihanan täyteläinen, mutta kuitenkin nopeasti imeytyvä. Siis ihan täydellinen talvikeleille. Iho jää ihanan kosteutetuksi ja pehmeäksi tämän jäljiltä. Voiteessa on mieto tuoksu. Ainesosista 98% on luonnollisia, kuten jojobaöljy ja puuvillansiemenöljy. Mukana on myös maca-juurta ja shea-voita. Tällä voiteella olen saanut pidettyä ihon pehmeämpänä ja keratosis pilariksen paremmin hallinassa. Vartalovoide löytyy *täältä.

keratosis pilaris

Skin Treat Soft Rinse Shower Cream

Keratosis pilaris ei tykkää kovin voimakkaista suihkugeeleistä. Siksi olen tykästynyt tähän Skin Treatin suihkuvoiteeseen nyt ilmojen kylmentyessä. Se on pH-arvoltaan sopiva eikä liian pesevä. Voidemainen koostumus myös kosteuttaa ihoa ihanasti. Tämän jälkeen kun levittää vielä täyteläisen vartalovoiteen niin iho kiittää! Suihkuvoiteen 92% on luonnollisia, kuten kookosvesi ja ranskanruusu. Tämä ihana suihkuvoide löytyy *täältä.

Ihoni kunto vaihtelee päivittäin ja sen mukaan kuinka paljon olen sitä jaksanut rasvata. Kuorinta on myös tärkeä, koska sillä saa kuollutta ihosolukkoa pois. Kemiallinen kuorinta auttaa juuri tukkeutuneeseen ihoon ja se avaa ihohuokosia, jolloin keratosis pilaris ei pääse niin pahaksi. Säännisellä vartalonhoidolla pääsee jo pitkälle.

 

Onko sinulla Keratosis pilaris? Mitkä ovat sinun vinkkisi sen taltuttamiseen?

 


LUE MYÖS NÄMÄ:

AHA- ja BHA-hapot ihonhoidossa: Mitä ne ovat ja mit hyötyä niistä on?

7 päivän kangasnaamiohaaste

 

11 kommenttia

 1. Sanni kirjoitti:

  Toi kuorinta oli niiiin ihana! Tykkäsin kovasti, en ole aikoihin löytänyt noin kivaa vartalokuorintaa! Skin Treatin vartalolle tarkoitettu seerumi ei ollut oma suosikki mutta pitääpä testata näitä muita!

 2. hanna kirjoitti:

  Entisellä poikaystävällä oli sama vaiva ja hän ei ihoaan hoitanut mitenkään. Nämä Skin treatin tuotteet on todella ihania, mulla on vartalokuorinta ja tuo All-in-one-cream ja tykkään!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Joo mäki oon nyt pikku hiljaa alkanu enemmän hoitaa ku se on vähä pahentunu ainaki käsissä. Toi all-in-one cream on kyllä tosi ihana myös!

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mulla on myös näitä Skin Treatin tuotteita nyt testissä ja olen kyllä tykännyt 🙂

 4. Mari kirjoitti:

  Olipa kiva saada nimi ”vaivalle”, josta itsekin ajoittain kärsin. Skin treat on merkkinä tuttu, mutta tuotteet vielä testaamatta, täytyykin pitää nämä mielessä!

 5. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  En ole aikaisemmin kuullut tästä vaivasta. Skin Treat -tuotteet ovat tuttuja. Hyviä tuotteita.

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Monikaan ei ole kuullut tästä. Tykkään kyllä näistä tuotteista! Näistä on aika laaja valikoima ja hinnat kohtuulliset 🙂

 6. Kukkis kirjoitti:

  Näitä pitää kyllä kokeilla! Varsinkin tuo kuorinta kuulostaa hyvältä. Itsellä tuntuu keratosis pilaris hiipivän pikkuhiljaa jo rintaankin, ehkä näistä olisi apua. Olen kyllä kuorinut ja rasvannut ihan säännöllisesti, mutta ei tunnu riittävän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *