Hae
Purkkisirkus

Kysymyksiä ja vastauksia blogistani

Taas haastetta pukkaa ja mielelläni näihin tartun. Tulee vähän vaihtelua postauksiin. Tämän haasteen sain the WHAT blogin Jasulta. Tässä tuli vähän mietittyä blogin taustoja ja bloggaamista yleensä. Kehitettävää löytyy varmasti ihan kaikilta, mutta varsinkin minulta näin suht uutena bloggaajana.

 

Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Kypsyttelin ideaa melkein vuoden ajan, jolloin seurasin aktiivisesti muutamia blogeja. Lopulta uskaltauduin aloittamaan uuden blogin n. puoli vuotta sitten.

Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Ensi kuussa tulee puoli vuotta täyteen. Aika tuore bloggaaja olen siis tällä saralla. Aikaisemmin minulla oli kissablogi nimeltä Kissaklaani, mutta sen kirjoittaminen hiipui pikku hiljaa.

Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe?

Blogini on melko puhtaasti kosmetiikkablogi. Ihonhoito ja varsinkin korealainen kosmetiikka ovat pääosassa. Muutakin kosmetiikkaa blogissa esiintyy aika ajoin.

Kuinka usein päivität blogiasi?

Pääsääntöisesti 2 kertaa viikossa. Hieman se kyllä vaihtelee vielä eikä mitään tiettyjä postauspäiviä ole ainakaan suunnitellusti.

Kumman valitset, kuvat vai teksti?

Kyllä se taitaa teksti olla, vaikka kuvilla saa hyvin elävöitettyä tarinaa.

Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Korealainen ihonhoitorutiini ja siihen kuuluvat tuotteet ovat vielä melko tuntemattomia suurelle osalle suomalaisista, joten aina löytyy kivoja tuotteita itseltä käytöstä joista voi vinkata myös lukijoille. Myös muut uutuustuotteet tai ihonhoitotrendit innostavat postaamaan.

Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Vaihtelee aika paljon. Jos olen vapaapäivällä, niin aamupäivä/päivä on parasta bloggausaikaa ja kuvia saa silloin parhaiten otettua.

Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Kyllä päivittäin mietin blogia ja tulevia postauksia.

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen muiden blogeja. Niistäkin saa kivaa inspiraatiota. Suosikkejani ovat Ostolakossa Virven blogi sekä Kissis Heinin blogi. Myös Meanwhile in Longfieldin Hulin reseptit ja muut vinkit on aina tsekattava!

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Teksti on luontevaa ja mukaansa tempaavaa. Myös tekstiä tukevat kuvat ovat laadukkaita. On kiva, että bloggaaja paljastaa jotain siviilielämästäänkin, jolloin voin samaistua bloggaajan kokemuksiin paremmin.

Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Uuden oppiminen, lukijat ja onnistunut postaus

Entä kolme huonointa?

Liika julkisuus, vertailu toisiin blogeihin, ikävät kommentit

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Vastaan todella mielelläni ja hihkun aina sisäisesti, kun joku on kommentoinut blogissa tai instassa! Lukijat ovat ensiarvoisen tärkeitä minulle <3

Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?

Blogilla löytyy Facebook sekä Instagram.

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Välillä on joitain luonnoksia valmiina, mutta useimmiten kirjoitan yhden tekstin kerrallaan. Riippuu vähän aiheesta.

Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Bloggaan avoimesti ja lähipiiri kyllä tietää. Myös työkavereista moni tietää Facebookin ja Instagramin kautta blogini.

Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Olen niin uusi tällä kentällä, että olen tehnyt vasta yhden yhteistyöpostauksen. Silloin sain tuotteita kokeiluun, joista sitten kirjoitin. Suunnitteilla on piakkoin myös uusi yhteistyö samalla periaatteella. Rahallista korvausta en ole ainakaan vielä saanut postauksista.

Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Blogin nimi piti liittyä kosmetiikkaan. Mieheni kiroaa välillä, kun joka paikka on täynnä purkkeja ja purnukoita niin siitä muodostui Purkkisirkus.

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?

Haluan kehittyä bloggaajana ylipäätään. Blogin aihe pysyy kyllä samana, mutta ulosanti kehittyy varmasti matkan varrella. Myös kuvaustaitoja yritän kehittää kokoajan.

Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

No minä en ole ehkä paras neuvomaan näin noviisina itsekin.. Mutta mielestäni kannattaa miettiä blogin aihealuetta eikä ottaa liian laajaa kattausta. Lukijan on helpompi seurata blogia, kun aihealue on selkeä. Myös laadukkaat kuvat ovat usein isossa osassa blogeissa.

 

Haastan kaikki bloggaajat vastailemaan näihin kyssäreihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.