Hae
Purkkisirkus

Kevätsiivous kylpyhuoneen kaapeille!

*Sisältää mainoslinkkejä

Instagramissa kiersi haaste pari viikkoa sitten, jossa piti paljastaa oman peilikaapin sisältö. Osallistuin tähän myös itse. Kuva omasta kaapistani oli kyllä todella järkky! Meidän peilikaappi oli oikea rytöläjä! Nyt sain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja päätin, että kevätsiivous on nyt paikallaan.

kevätsiivous

Tiesin kaapin sisältävän aika paljon avattuja tuotteita, jotka olivat jo vanhentuneet. Vanhentuneita tuotteita pois heittäessä on hyvä huomioida niiden oikeaoppinen kierrätys:

 • Vanhentuneet ihonhoitotuotteet ja meikit kuuluvat sekajötteeseen
 • Tuotetta vielä sisältävät aerosolitölkit (hiuslakka, deodorantti), kynsilakka ja kynsilakanpoistoaine kuuluvat vaaralliseen jätteeseen.
 • Myös hajuvesi, partavesi ja muu alkoholipitoinen aine on vaarallista jätettä

kevätsiivous

Yleisesti ottaen esimerkiksi kasvovoide säilyy avattuna noin vuoden. Pitäisi siis muistaa, ettei avaa tuhatta rasvaa kerralla tai sitten lahjoittaa pari kertaa testattuja voiteita eteenpäin, kun ovat vielä ihan käyttökuntoisia. Minun pitäisikin käydä läpi myös avaamattomien tuotteiden päiväyksiä.

Peilikaapin kevätsiivous

Halusin peilikaappiin selkeämmän järjestyksen. Vähensin tavaraa raa’alla kädellä ja sainkin kaappiin enemmän tilaa. Myös miehen tuotteet löysivät tiensä omalle hyllylle. Sain myös kaikki ihonhoitotuotteet samaan kaappiin, kun ennen ihonpuhdistustuotteet ja kasvovedet olivat peilikaapin viereisessä kaapissa. Tämä toi kivaa selkeyttä ihonhoitorutiinissa käytössä oleviin tuotteisiin.

20200223_122939Peilikaapin ylähyllylle kokosin erilaisia tarvikkeita sekä Foreon, joka on kyllä joka ilta käytössä. Tuolta saan sen kuitenkin paremmin käyttöön eikä se vie tilaa muilta tuotteilta.

Sivukaapissa oli ihonpuhdistustuotteiden lisäksi mm. hiustuotteita. Nämä siirsin kokonaan muualle, jolloin sain hyvin tilaa sivukaappiin hammasharjoille ja muulle sälälle. Meillä yhden hyllyn vie muuntaja, joka on ilmeisesti katon ledivaloja varten. Tämä on ärsyttävä, mutta tulevan putkiremontin myötä pääsemme  varmasti tästäkin eroon. Haluaisin vielä joitain pieniä säilytysjuttuja ja aika kivoja löytyy mm. *Shelas merkiltä!

20200223_123213

lopputulos

Olen kyllä tosi tyytyväinen, että sain tämän aikaiseksi. Eikä kevätsiivous vienyt aikaa kuin reilun tunnin! Aloittaminen aina vaan tuntuu niin hankalalta. Nyt pitää yrittää pitää kaapit siistinä, niin niistä löytääkin paremmin tavarat eikä tuotteet pääse vanhentumaan, kun ne hautautuvat toisten purkkien taakse.

 

koska viimeksi olet itse siivonnut vessankaapit?

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Goodiebox helmikuu

Kaksoispuhdistus Skinfoodin uutuuksilla

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulla on vessan kaapit yllättävänkin hyvässä kuosissa – yritin siellä pitää lähinnä vakikäytössä olevat tuotteet 😀

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Joo mullakin on nykyään vaan sillä hetkellä käytössä olevia. Olen yrittänyt rajottaa sitä, etten avaa kaikkia tuotteita heti ettei vanhene.

 2. Mari kirjoitti:

  Me tehtiin myös viikonloppuna peilikaapin siivous ja huh mitä kaikkea roinaa sille olikin kätkeytynyt.

 3. villananna kirjoitti:

  Mulla on kerrallaan aina yksi rasva käytössä. En hanki uutta ennen kuin vanha on käytetty. Nuorempana oli kaikenlaista puteloa ja purnukkaa ja rahat meni hukkaan kun sai heitellä vanhoja roskiin.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Joo ei oo kyllä kiva heittää vanhentuneita roskiin! Nykyään osaan hyvin tätä säännöstellä ja jos tuote ei minulle sovi, niin annan eteenpäin kavereille ja sukulaisille 🙂

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Olen vuoden vähentänyt tietoisesti yhteistöiden tekoa kosmetiikasta ja näin saanut kylpyhuoneen kaapit järjestykseen.

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Se on ihan viisasta, että miettii mitä tuotteita ottaa vastaan. Minulla kosmeblogina tulee väkisinkin paljon tuotteita testiin, mutta saan niitä myös eteenpäin, jos eivät itselle sovellu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.