Hae
Purkkisirkus

Parhaat tuotteet viileän vaalean hiusvärin ylläpitoon

*sis. mainoslinkin

Olen omalta hiusväriltäni vaalea, mutta aloin värjäämään hiuksia seiskaluokalla. Aluksi kuparin väriseksi, mutta aika nopeasti kampaaja ehdotti tumman ruskeaa. Tykästyin siihen ja sillä on menty oikeastaan koko aikuisikä tähän asti. Välillä on ollut hieman punaisempaa, mutta ei koskaan vaaleaa. Toissa vuonna halusin jotain isompaa muutosta ja ihanan kampaajani kanssa yhteistuumin alettiin pyrkimään kohti vaaleaa väriä. Tilanne oli aluksi aika haastava, koska hiuksissa oli tuolloin syvä tumma punainen väri. Kotioloissa en olisi tähän uskaltanut ryhtyä vaan luotin 100% kampaajani ammattitaitoon. Raidoituksella ja harkitulla vaalentamisella on päästy jo melkein täydelliseen viileän vaaleaan tulokseen! Alaosissa on vielä hieman tummempaa ja lievää oranssisuutta vanhan punaisen jäljiltä, mutta päältä väri on jo aika hyvä. Viileän vaalean hiusvärin ylläpitäminen onkin ihan oma lukunsa!

Tummahiuksisena en ollut tullut ajatelleeksi miten paljon eri shampoita ja sävyttäviä hoitoaineita blondit käyttävät ylläpitääkseen haluttua väriä. Keltaisuuden taittaminen on se yleisin mihin haetaan sitä parasta tuotetta. Olenkin nyt reilun vuoden aikana pikku hiljaa tullut tutummaksi näiden uusien tuotteiden kanssa. Tavoitteeni on pitää saavutettu viileän vaalea väri hyvänä sekä välttää hiusten kuivumista ja muuta huonokuntoisuutta. Käyn tässä läpi muutamia tuotteita joihin olen tutustunut ja todennut parhaiksi tällä hetkellä.

Hopeashampoo

Tämä oli aivan uusi tuote minulle enkä ollut tajunnut että näissä on aika isojakin erota tuotteen vahvuudessa ja keltaisuuden taittamisvoimakkuudessa. Pari erilaista kokeilleena suosikiksi on noussut Fanola No Yellow Shampoo. Tämä hopeashampoo on monien hehkuttama, joten pakko se oli kokeilla ja kyllähän se tehokas on. Shampoo on voimakkaan violetin väristä ja taittaa keltaisuutta hiuksista kiitettävän hyvin. Suosittelen suojakäsineitä, ettei kädet värjäänny ihan violetiksi! Noin viiden minuutin vaikutusajalla saa jo hyviä tuloksia. Olen vielä hieman varovainen näiden kanssa enkä ole kokeillut mitään överipitkiä vaikutusaikoja. Ainakaa omalla kokemuksella hiuksiin ei ole jäänyt violettia väriä vaan juuri hyvä viileän vaalea sävy. Fanolan shampoota myy ainakin *eleven.

Kirkastava shampoo

Hyvän hopeashampoon lisäksi on oltava myös vaalennetuille hiuksille tarkoitettu kirkastava shampoo, joka ei sisällä violetteja pigmenttejä. Yksi hyvä shampoo on esitelty jo aiemmin. Kampaajani suositteli kuitenkin kokeile toista shampoota, johon ihastuin kyllä heti! Nykyisin eniten käytössä on Joico Blond Life Brightening Shampoo. Tämä on niin ihanan tuoksuinen! Koostumus on paksua ja vaahtoaa tosi hyvin. Tämä myös kosteuttaa hiuksia hyvin, mikä onkin tärkeää rankkojen vaalennuksien välillä. Shampoo torjuu hiusten keltaisuutta ja kiillottomuutta poistamalla hiuksista kloori- ja mineraalijäämiä. *Joico Blond Life -tuotteita myy Bangerhead.

Hopeahoitoaine

Myös hoitoaineella saa hyvin taitettua keltaisuutta hiuksista. Kosteuttavan hoitoaineen lisäksi käytän sävyttävää hoitoainetta. Ihana kampaajani on tämänkin löydön takana. EVO Fabuloso Platinum Blonde hoitoaine on todella tehokas! Väriltään tämä on myöskin melko voimakas violetti. Jo lyhyellä vaikutusajalla saa tosi hyvin taitettua keltaisuutta. Jos käyttää ensin hopeashampoota ja sen jälkeen tätä niin tulos on taattu! On kyllä todella viileetä tämän yhdistelmän jälkeen. Useimmiten käytän vain toista hopeatuotetta yhdellä pesukerralla. Tämä hoitoaine on myös tarpeeksi kosteuttava. Usein hopeatuotteet ovat melko kuivattavia, mutta tämä kosteuttaa todella hyvin. Ehdottomasti suosituksen arvoinen! Tuotetta myy Bangerhead ja löydät sen *täältä!

Nämä ovat tällä hetkellä käytössä, mutta uusia hopeatuotteita testailen kyllä mielelläni. Vaalennusprojekti etenee vielä maltillisin askelin, mutta pian ollaan halutussa lopputuloksessa. Viileän vaalean hiusvärin ylläpitäminen käy melkein työstä ja tähän tarkoitukseen on tuotteita todella laaja valikoima. Hiusten kunto vaikuttaa aika paljon siihen kuinka voimakkaasti keltaisuutta taittavia tuotteita voi käyttää. Usein tehokkaimmat hopeashampoot ovat myös kaikkein kuivattavimpia mikä on hyvä huomioida. Kosteuttavat tuotteet hopeatuotteiden rinnalla ovat kaiken a ja o.

 

Mitkä ovat teidän suosikki hopeatuotteet?

 

10 kommenttia

 1. Puhu muru / Marja Kihlström kirjoitti:

  Kiitos tästä postauksesta! Olen itse myös ”vaalennettu blondi” ja taistelen keltaisuutta vastaan. Etenkin uimahallissa käynnit ovat haaste. Ja samalla pitäisi yrittää hoitaa myös hiuksia.

  Tuo EVOn Fabuloso platinum blonde hoitoaine on ollut käytössä jo reilun vuoden ja se on todella hyvä. Pidän sitä välillä pidempiäkin aikoja, jos vain ehdin. Aion kyllä hankkia nuo mainitsemasi kaksi muutakin tuotetta, ehkä löydän niistä uusia suosikkeja.

  Ja taidanpa muutenkin lukea lisää blogiasi. =)

  • Purkkisirkus kirjoitti:

   Kiitos kommentista! Ilo olla avuksi 🙂 Pitää itsekin kokeilla hieman pidemmillä vaikutusajoilla noita hopeatuotteita. Lisäksi käytän välillä kuiville hiuksille tarkoitettuja kosteuttavia tuotteita.

 2. Melissa kirjoitti:

  Oon vaikee…En käytä näitäkään tuotteita 😀

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä. Mä oon taistellut aina keltaisuutta vastaan ja erilaiset hopeashampoot ovat tuttuja, mutta en ole vieläkään löytänyt mitään luottotuotetta joka olisi ylitse muiden. Näitä voisin testailla seuraavaksi 🙂

 4. Minna M kirjoitti:

  Kävin vähän aikaa sitten kampaajalla ja hiusten väri vaaleni reilusti. Ostin kampaajan suosittelemana jonkun shampoon keltaisuutta estämään. Mikään näistä ei näytä tutulta. Tietenkään en muista oman shampoon merkkiä.

 5. Mari kirjoitti:

  Tummahiuksisena mun ei ole koskaan tarvinut miettiä näitä, mutta nää kuulostaa kyllä hyviltä tuotteilta! 🙂

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Joo olin ihan hämmästynyt, kun aloin hiuksia vaalentamaan, että vaaleuden ylläpito vaatii niin paljon 😀 Olen värjännyt hiuksia ruskeaksi noin 15 vuotta ennen kuin lähdin siirtymään takaisin vaaleaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.