Hae
Purkkisirkus

Teinin ihonhoitorutiini – Parhaat tuotteet nuorelle iholle

*Sisältää mainoslinkkejä

Minulle on noussut muutamassa eri yhteydessä ilmaan kysymyksiä nuoren ihonhoidosta ja siihen soveltuvista tuotteista. Päätin nyt tarttua tähän aiheeseen ja kertoa oman näkemykseni aiheeseen. Nuoren teini-ikäisen ihoa hoidetaan usein aivan liian vahvoilla ja kuivattavilla tuotteilla. Teinin ihonhoitorutiini pitäisi sitävastoin sisältää paljon kosteutusta ja hellävaraista puhdistusta. Myös miedot kuorinnat on hyvä sisällyttää rutiiniin.

 

20190525_154456Tärkeintä on opetella ihonhoidon perusteet jo varhaisessa teini-iässä. Ihonhoitoa olisi hyvä opetella jo ennen kuin meikit astuvat kuvaan. Ihonhoito on yhtä tärkeää niin tytöille kuin pojillekin. Helposti käytettävät edulliset tuotteet lisäävät mielenkiintoa ihonhoitoon. Teinin ihonhoitorutiini ei tarvitse olla 10 askeleen mittainen vaan sisältää muutama tehokas tuote. Ajan myötä rutiiniin voi lisätä joitain tehotuotteita ihon kunnon mukaan. Käyn nyt läpi pääkohdat nuoren ihonhoidossa ja annan muutaman tuotesuosituksen, joilla pääsee hyvin alkuun.

Kaksoispuhdistus

Tästä jaksan paasata ja jatkan paasaamista tulevaisuudessakin. Hah! Itse olen aloittanut ihonpuhdistuksen ja ihonhoitotuotteiden käytön noin 12 vuotiaana. Aloitin sen kuitenkin aivan liian voimakkailla teineille markkinoiduilla tuotteilla, jotka vaan kuivattivat ihoa ja saivat sen tukkeutumaan entistä enemmän.

20190331_145431

Tärkein askel nuoren ihonhoidossa on siis ehdottomasti ihonpuhdistus. Hormonitoiminnan voimistuessa iho rasvottuu ja tukkiutuu helposti. Kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa käytettävä puhdistusöljy poistaa iholta tuota rasvaa sekä meikin. Toisessa vaiheessa vesipohjaisella puhdistusvaahdolla poistetaan vesiliukoinen lika, hiki ja ilmansaasteet. Voit lukea kaksoispuhdistuksesta tarkemmin aiemmasta postauksestani. Sen löydät täältä!

Puhdistusöljyjä on monia eri merkkejä eikä niissä oikeastaan ole suurempaa eroa. Toiset ovat hieman paksumpia, mutta huuhtoutuvat kuitenkin yhtä hyvin iholta kuin ohuemmatkin öljyt. Olen itse käyttänyt kaikkia suosittelemiani tuotteita, joten ne käyvät yhtähyvin nuorelle kuin aikuisellekin iholle. Nuorelle riittää kaksoispuhdistus iltaisin. Aamuisin voi kasvot puhdistaa pelkällä toisen vaiheen vaahtoavalla putsarilla.

Nuorelle voisin suositella esimerkiksi näitä puhdistusöljyjä:

*Holika Holika Seed Blossom Moisture Cleansing Oil

*Skin 79 Cleanest Coconut Cleansing Oil

Toisen vaiheen puhdistustuotteeksi suosittelisin esimerkiksi näitä:

*Huxley Secret of Sahara Be Clean, Be moist Cleansing Gel

*Neogen Real Fresh Foam Blueberry

Kasvovesi

Teinin ihonhoitorutiini voi mielestäni hyvin sisältää kasvoveden. Se on tärkeä tuote, koska se tasapainottaa ihon pH:n sopivalle tasolle sekä rauhottaa ja kosteuttaa ihoa. Koska iho on jo puhdistettu tehokkaasti mutta hellävaraisesti, ei kasvoveden ole tarkoitus enää puhdistaa ihoa. Kasvovesi kannattaa taputella iholle käsin eikä vanulapuilla. Aikaisemmasta postauksestani, koskien omaa ihonohoitorutiiniani, voit lukea tarkemmin kasvoveden käytöstä. Postaukseen pääset täältä!

 

20190102_195721

Nuorelle suosittelisin esimerkiksi näitä kasvovesiä:

*TonyMoly The Chok Chok Green Tea Watery Skin

*Mizon Snail Repair Intensive Toner

Kosteusvoide

Nuoren iho ei vielä tarvitse seerumeita ja muita tehotuotteita vaan puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen voi suoraan siirtyä kosteusvoiteeseen. Nuoren rasvoittuva iho tarvitsee kaikesta huolimatta kosteutusta, jolloin ihohuokoset eivät tukkeudu vaan ne päästävät talin nousemaan pintaan. Nuorelle iholle sopii monesti kevyt geelimäinen voide, jossa on hyvä kosteutusteho ja ihoa rauhoittava koostumus. Ihotyypin mukaan talveksi voi voiteen vaihtaa hieman tuhdimpaan tai lisätä rutiiniin esimerkiksi jonkun hyaluronihapposeerumin tai kasvoöljyn.

 

20190102_194529Kosteusvoiteeksi suosittelisin esimerkiksi näitä:

*TonyMoly The Chok Chok Green Tea Watery Cream

*Holika Holika Aloe Essence 80% Moist Cream

Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoide on hyvä ottaa käyttöön viimeistään siinä vaiheessa kun meikit astuu kuvaan. Silmänympärysiho on todella ohut ja herkkä. Sitä on siksi hyvä myös hoitaa kunnolla. Nuoren silmänympärysiho ei kuitenkaan tarvitse muuta kuin kosteutusta. Siksi kannattaa valita mahdollisimman kevyt ja kosteuttava voide. Voidetta on hyvä käyttää aamuin illoin. Erilaiset silmänympärysnaamiolaput ovat myös hauskoja ja ne kosteuttavat tehokkaasti.

 

Silmänympärysvoiteeksi nuorelle suosittelin esimerkiksi näitä:

*The Skin House Marine Active Eye Cream

*Lumene Lähde Purity Dew Drops Hydrating Eye Gel

Kuorinta

Päivittäisen perusihonhoidon lisäksi on hyvä tehdä 1-2 kertaa viikossa hellävarainen kasvojen kuorinta, jolloin kuollut ihosolukko saadaan pois tukkimasta ihohuokosia. Myös kasvoveden ja kosteusvoiteen hoitavat aineet imeytyvät iholle paremmin kun se on säännöllisesti kuorittu.

Itse suosin rakeettomia kuorintoja niiden hellävaraisuuden vuoksi. Rakkeelliset kuorinnat ovat usein liian voimakkaita kasvojen herkälle iholle. Nykyään on saatavilla myös käteviä kuorintalappuja, joilla sivellään kasvojen ihoa. Laput on upotettu hedelmähappokuorintaliuokseen, joka hellävaroen kuorii ihoa. Täältä voit lukea näistä kuorintalapuista sekä rakeettomista kuorinnoista.

Kasvojen kuorintaan suosittelisin esimerkiksi näitä tuotteita:

*Neogen Bio Peel Gauze Peeling Green Tea

*Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel

Kangasnaamiot

Ihonhoito voi olla myös hauskaa eikä sitä pidä ottaa liian vakavasti. Kangasnaamioita voi käyttää vaikka koko perhe ja niistä saa mahtavaa selfie-materiaalia! Tavallisten kangasnaamioiden lisäksi joukosta löytyy myös hauskoja eläinkuviollisia naamioita sekä kuohuvia kangasnaamioita. Teinin ihonhoitorutiini saa näistä mukavaa piristystä ja vaihtelua! Näistä voi valita ihan mitkä itseä miellyttää ja kokeilla rohkeasti eri merkkejä. Lue lisää kangasnaamioiden käytöstä aiemmasta postauksestani. Sen löydät täältä!

Kangasnaamioista suosittelisin esimerkiksi näitä:

*Holika Holika Pure Essence Mask Sheet -sarja

*Skin79 I Am an Animal -setti

Täsmähoitotuotteet

Nuoren iho saattaa tarvita toisinaan täsmähoitotuotteita esimerkiksi finnien hoitoon. Kuitenkin paras apu on säännöllinen ihonpuhdistus ja kosteutus. Tietysti kunnon akne on eri asia ja siitä minulla ei ole omakohtaista kokemusta. Jos iho-ongelmat käyvät kovin pahoiksi, suosittelen kääntymään ihotautilääkärin puoleen.

 

 

Normaaleihin muutamiin finneihin on kuitenkin saatavilla hyviä tästätuotteita! Näitä kannattaa kokeilla ja olen niitä myös itse käyttänyt.

Täsmätuotteista suosittelisin esimerkiksi näitä:

*Holika Holika Pig Nose Clear Blackhead Sticker

*KOCOSTAR Face Spot Mirror Patch

*Apeiron Jojoba Teepuu Hoitoöljy

Tässä nyt muutamia tuotteita, joita nuoren ihonhoito tarvitsee eniten. Tuotteita voi aina lisätä rutiiniin oman mieltymyksen mukaan, kunhan nämä perusaskeleet on hallinnassa. Ohuet kosteuttavat tuotteet tekevät vain hyvää iholle.

Haluan myös huomauttaa, että en ole koulutukseltani kosmetologi. Nämä tuotesuositukset ovat ihan oman käyttökokemuksen pohjalta tulleita. Nämä olen ainakin itse havainnut toimiviksi ja sopivat varmasti myös nuoren ihonhoitoon.

 

Minkä ikäisenä olet itse aloittanut ihonhoidon?

 


 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Kuinka saan kaiken tehon irti kangasnaamioista?

Minun korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä aloitin ihonhoidon yläasteikäisenä – kipinän sain kun olin työhön tutustumisjaksolla kauneushoitolassa. Ja sen myötä lähdinkin sitten lukion jälkeen kosmetologiksi opiskelemaan 🙂

 2. tuulanneli kirjoitti:

  Olen aloittanut ihonhoidon kanssa todella nuorena.
  Olet tehnyt hyvän ja kattavan esittelyn! Hienoa!

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Kiitos! Tässä on todella paljon vaihtelua havaittavissa. Paljon tietysti riippuu myös oman äidin tai muiden läheisten naisten ihonhoitotottumuksista.

 3. Jenni S. | Big mamas home kirjoitti:

  Todella hyvä postaus. ❤ Pitää muistaa nämä neuvot, kun meidän tytöt alkaa olemaan tässä iässä.

 4. hannanamariavv kirjoitti:

  Mulla ihonhoito alkoi jo ala-asteella, mutta hiukan väärillä tuotteilla tietämättömyyden takia. Hyvä postaus kyllä, olit vielä valinnut myös suhteellisen edullisia tuotteita jotta näihin on teineillä varaa panostaa! Osan stepeistä teineiltä jättäisin pois, mutta tämäkin on niin henkilökohtainen mielipide.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Kiitos! Joo toi onkin aika vaihtelevaa, että mitä steppejä haluaa käyttää. Itse ajattelin, että kaksoispuhdistus, toner, silmänympärysvoide ja kosteusvoide olisi se perusjuttu. Muut sitten tätä täydentäviä juttuja joita ei joka päivä tehdä 🙂

 5. Ansku kirjoitti:

  Kiitos tästä postauksesta! Vappuna tutustutaan tähän tarkemmin teinin kanssa

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Toivottavasti tästä löytyy vinkkejä teille 🙂 Saa kysyä kyllä lisääkin jos tulee jotain mieleen tuotteista tai muusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *