Hae
Purkkisirkus

Kaksoispuhdistus – Korealaisen ihonhoitorutiinin perusta

*mainoslinkki

Korealainen kosmetiikka eli K-Beauty on ollut esillä blogeissa ja mediassa todella paljon. Ja ihan syystä mielestäni. Jos miettii korealaisia tai ylipäätään aasialaisia naisia, niin yksi silmiin pistävä seikka on heidän kuulas ja virheetön iho. Aasialaiset naiset opetetaan jo nuorella iällä vaalimaan ihoaan ja pitämään se nuorekkaana. Auringon UV-säteilyltä suojautuminen on yksi vakavimmin otettavista asioista, koska aasialaiset ihannoivat kuulasta ja mahdollisimman vaaleaa ihoa. UV-säteily myös vanhentaa ihoa. Kuitenkin kaiken perustana on tarkka ja moniosainen ihonhoitorutiini, joka alkaa huolellisella kaksoispuhdistuksella.

Miten toteutan sen?

Ihon kaksoispuhdistus tarkoittaa kaksiosaista puhdistusta. Siinä on tarkoitus saada puhdistettua kaikki päivän aikana iholle kerääntynyt rasva, ilmansaasteet sekä meikki. Jotta ihonhoitotuotteet imeytyvät kunnolla iholle, on se ensin puhdistettava huolellisesti.

Puhdistus aloitetaan öljypohjaisella puhdistustuotteella. Tavallisimmin käytetään puhdistusöljyä, mutta tarjolla on myös kiinteämuotoinen cleansing balm, joka muuttuu kasvoilla öljymäiseksi. Puhdistusöljy hierotaan kuiville kasvoille, jolloin se alkaa irrottamaan rasvaliukoista likaa ja meikkiä kasvoilta. Myös silmämeikki irtoaa tällä hyvin. Tämän jälkeen kostutetaan kädet vedellä ja hierotaan kasvoja kevyesti. Vesi muuttaa öljyn emulsiomaiseksi ja se huuhtoutuu kasvoilta vaivattomasti.

Toisessa vaiheessa käytetään vesipohjaista puhdistustuotetta. Niitä ovat erilaiset puhdistusmaidot ja vaahtoavat puhdistustuotteet. Tämä vaihe irrottaa kasvoilta vesiliukoisen lian ja meikin. Kasvojen huuhtelun jälkeen iho tuntuu todella puhtaalta ja heleältä. Huolellisen puhdistuksen jälkeen on ilo jatkaa hoitorutiinia ihoa hoitavilla tuotteilla. Vesipohjaisia tuotteita on vaikka kuinka paljon erilaisia. Kaksoispuhdistuksessa voi käyttää vaikka sekaisin korealaista öljyä ja länsimaista puhdistusmaitoa.

Onko öljyissä eroja?

Puhdistusöljyjä on nykyään tarjolla koko ajan enemmän. Myös monet länsimaiset merkit ovat havahtuneet tähän ja tuoneet markkinoille puhdistusöljyt. Mielestäni ei ole väliä minkä merkkistä öljyä käyttää kunhan käyttää. Itselläni on kokemusta muutamasta eri merkistä. En ole näissä huomannut juurikaan eroja puhdistavuudessa. Hinnassa sitten senkin edestä.

Ensimmäinen puhdistusöljyni oli Dermalogican Precleanse. Tämä on todella hyvä öljy ja puhdistaa todella hyvin. Ainoa huonopuoli on hinta, 57€/150ml. Tämän jälkeen kiinnostuin enemmän korealaisesta kosmetiikasta ja käytössä on ollut muutama korealaisen tuotemerkin öljy. Käytössä on ollut *skin79 Cleanest Rice Cleansing Oil 23€/150ml ja tällä hetkellä käytössä on *Holika Holika Seed Blossom Moisture Cleansing Oil 20€/300ml. Kaikki käyttämäni puhdistusöljyt ovat olleet hyviä. Aion kyllä pysyä näissä korealaisissa öljyissä, koska niiden hinta on selvästi huokeampi.

Kuuluuko kaksoispuhdistus sinun ihonhoitorutiiniisi?


Lue myös:

Minun ihonhoitorutiini

Hauskuutta kasvojenpesuun – Neogen Real Fresh Green Tea Cleansing Stick puhdistuspuikko

4 kommenttia

  1. Jenna kirjoitti:

    Korealainen ihonhoitorutiini on arkipäivääni! <3

  2. Ananasaika kirjoitti:

    Tähän pitää paneutua lisää. Kiitos!

    Muuten, mun #misuputkilot tuli. Linkkaan aiemman juttusi, kunhan kirjoittelen niistä. Ihanilta tuntuvat Skin79-voiteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.