Hae
Purkkisirkus

Minun korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen innostunut korealaisesta ihonhoitorutiinista jo melkein kaksi vuotta sitten. Siitä lähtien olen lisännyt omaan ihonhoitorutiiniini enemmän ja enemmän korealaisia tuotteita. Kerroin omasta rutiinistani blogin alkuaikoina ja sen postauksen löydät täältä. Nyt rutiinistani on poistunut lähes kokonaan länsimaiset tuotteet ja tilalle on tullut joukko korealaisia ihanuuksia. Olen kuitenkin löytänyt rutiiniani täydentämään myös lounnonkosmetiikan tuotteita. Tuotteet vaihtelevat aina jonkun loppuessa, koska on kiva saada aina kokeiluun myös uusia tuttavuuksia. Korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini kuulostaa melko pelottavalta, mutta siihen pääsee äkkiä sisälle ja tuloksia myös huomaa hyvin nopeasti. Sain jopa siskoni innostumaan tästä!

20190331_145431

Korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini

Korealainen ihonhoito on ollut pinnalla nyt muutaman vuoden, mutta se on kuitenkin vieras yllättävän monelle. Myös monet blogissani aikaisemmin esittelemäni tuotteet ovat olleet vieraita aika monille. Korealaisessa ihonhoidossa päähuomio keskittyy iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn. Ihonhoito aloitetaan nuorena, jolloin iho on vielä hyvässä kunnossa ja yritetään ylläpitää tätä nuorekkuutta mahdollisimman pitkään. Länsimaisessa kulttuurissa ihonhoito aloitetaan yleensä vasta sitten, kun iholla näkyy jo ongelmia (finnit, rypyt tai pigmenttiläiskät). Tässä vaiheessa on paljon vaikeampi saada iho-ongelmia hallintaan ja on voinut jo syntyä peruuttamattomia vaurioita esimerkiksi auringonoton seurauksena. Korealaiset ovat intohimoisia auringonsuojatuotteiden käyttäjiä. Auringon UV-säteily onkin yksi pahiten ihoa vanhentava tekijä!

Lyhykäisyydessään korealainen ihonhoitorutiini sisältää paljon ihon kosteutusta, jolla saadaan iholle kaunis glow tai niin kuin korealaiset sanovat ”chok chok”. Tavoiteltu iho on siis täyteläisen kosteututettu, vaalea ja tasaisen värinen. Seuraavilla vaiheilla tähän lopputulokseen pyritään, mutta on huomioitava oman ihon lähtökunto. Kosteutus tekee kuitenkin jokaiselle iholle vain hyvää! Korealainen ihonhoitorutiini sisältää siis 10 askelta, jotka ovat:

 1. Puhdistusöljy
 2. Vesipohjainen puhdistusaine
 3. Kuorinta
 4. Kasvovesi
 5. Hoitoneste eli essence
 6. Seerumi
 7. Sheet mask eli kangasnaamio
 8. Silmänympärysvoide
 9. Kosteusvoide
 10. Aurinkosuoja

Näiden lisäksi väleihin voi lisätä omalle iholle sopivia tuotteita täydentämään rutiinia. Esimerkiksi talvella käytän kosteusvoiteen päällä kasvoöljyä, joka ei lue tuossa peruslistauksessa. Avaan nyt hieman enemmän omaa rutiiniani ja kerron mitä tuotteita käytän, niin tämä koko homma aukeaa hieman eri tavalla eikä tunnu enää niin monimutkaiselta.

1. Puhdistusöljy

Aloitan siis ihonpuhdistuksen aamuin illoin puhdistusöljyllä. Perusidea on, että rasva irroittaa rasvaa eli öljyllä puhdistuu hyvin rasvaliukoinen meikki ja auringonsuojatuotteet kasvoilta. Aamun öljypuhdistuksen perustan siihen, että käytän iltaisin aika paljon erilaisia tuotteita, myös öljyjä, joten haluan puhdistaa kasvot hyvin myös aamuisin.

20190331_145056

Tällä hetkellä minulla on puhdistusöljynä käytössä *Innisfree Apple Seed Cleansing Oil. Ihana vihreältä omenalta tuoksuva öljy on aika ohutta, mutta puhdistaa ihon kuitenkin tosi tehokkaasti. Öljy siis hierotaan ensin kuivilla käsillä kuiville kasvoille ja pyöritellään kaikki meikki pois. Käy myös silmämeikin puhdistamiseen! Tämän jälkeen kosteilla käsillä hierotaan kasvoja, jolloin öljy muuttuu maitomaiseksi. Lopuksi kasvot huuhdellaan vedellä puhtaaksi.

2. Vesipohjainen puhdistusaine

Öljypuhdistuksen jälkeen kasvot puhdistetaan vielä uudelleen. Vesipohjainen puhdistuaine poistaa iholta hikeä ja ilmansaasteita, joten se on yhtä tärkeä kuin öljypuhdistus. Vesipohjaiset puhdistusaineet ovat yleensä vaahtoja tai geelejä. Jokaisen iholle löytyy varmasti sopiva tuote.

20190331_145210

Tällä hetkellä minulla on käytössä *Huxley Secret of Sahara Be Clean, Be Moist Cleansing Gel. Huxleyn tuotteet ovat todella ihania! Näissä kaikissa on sama huxleymainen tuoksu, joka aluksi vaikutti liian voimakkaalta, mutta joka nyt ihastuttaa minua. Tämä geelimäinen puhdistusaine vaahdotetaan ensin käsissä pienen vesitilkan kanssa, jonka jälkeen tällä vaahdolla hierotaan kasvoja. Vähän aikaa hierottuani käytän tässä vaiheessa vielä *FOREO Luna Mini 2 -kasvoharjaa iltaisin. Lopuksi kasvot huuhdotaan puhtaaksi.

3. Kuorinta

Kuorinta kuuluu tärkeänä osana ihonhoitoon, mutta sitä ei tehdä joka päivä. Itse kuorin kasvojen ihoa noin kerran kaksi viikossa. Olen ihastunut rakeettomiin kuorintoihin niiden hellävaraisuuden vuoksi. Näitä myös korealaiset suosivat eniten.

20190302_180614

Tällä hetkellä käytössäni on muutama eri kuorinta, mutta suosikkini niistä on *Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel. Tämä geelimäinen tuote levitetään kuiville kasvoille ja hierotaan kevyesti, jolloin se murustuu iholle. Nämä murut nappaavat ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa ja iho tuntuu kuorinnan jälkeen ihanan sileältä. Lopuksi iho huuhdellaan vedellä puhtaaksi.

4. Kasvovesi

Kun iho on kunnolla puhdistettu, on aika aloittaa sen kosteuttaminen. Korealaiseen tyyliin kosteuttaminen toteutettaan useina ohuina kerroksina, jolloin iho pystyy kaikista parhaiten imemään kaiken kosteuden itseensä. Korealaiset kasvovedet ovat nimenomaan alkoholittomia ja kosteuttavia. Niiden yksi tärkein tehtävä on myös tasapainottaa ihon pH seuraavia hoitotuotteita varten. Kasvovesi ei siis liity ihonpuhdistukseen enää mitenkään.

20190331_145252

Tällä hetkellä käytössäni on *Klairs Supple Preparation Facial Toner. Tämä kasvovesi on geelimäistä, joka kuitenkin iholle laitettuna sulaa vesimäisen ohueksi. Osa korealaisista kasvovesistä on ihan vesimäisen ohuita ja toiset ovat täyteläisempiä niinkuin tämä. On omasta mieltymyksestä kiinni minkälaista haluaa käyttää. Kaikki kasvovedet kannattaa taputella iholle ihan käsin eikä imeyttää niitä vanulappuihin, jolloin ihanaa tuotetta menee vain hukkaan. Käsillä hellästi taputellen saa tonerin imeytymään helposti.

5. Hoitoneste eli essence

Tämä vaihe on yksi korelaisen ihonhoidon kulmakivistä. Korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini on nyt puolessa välissä. Ihon kosteutuksen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa ja myös rasvoinen iho tarvitsee kosteutusta. Hoitoneste on seerumin kaltainen kosteuttava neste, joka taputellaan käsien kautta iholle. Se sisältää runsaasti ihoa helliviä ainesosia. Hoitoneste voi olla vesimäisen ohutta tai geelimäisen paksua.

korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini

Tällä hetkellä käytössäni on monien suomalaisten suosikki *Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid. Tämä pullo on TODELLA riittoisa! Olen käyttänyt tätä nyt aamuin illoin joulukuusta lähtien ja minulla on vielä jäljellä noin puolet. Tämä on myös hieman paksumpi koostumukseltaan, mutta liukenee iholle vesimäisen ohueksi. Tämäkin on hyvä viedä kasvoille käsien kautta taputellen.

6. Seerumi

Hoitonesteen jälkeen ihonhoitorutiinia jatketaan seerumilla. Seerumi valitaan ihon tarpeiden mukaan. Kosteuttava seerumi käy ihan kaikille. Nyt talvella olen suosinut juuri kosteuttavia seerumeita, jotka ovat tehneet hyvää pintakuivalle sekaiholleni. Seerumi on pakattu täyteen tehoaineita ja se onkin yksi minun suosikkini tämän rutiinin aikana.

20190331_145315

Tällä hetkellä minulla on käytössä *Klairs Rich Moist Soothing Serum. Tämä geelimäinen seerumi kosteuttaa ihoa mukavasti sekä rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Minulla on hieman myös atopiaa, joten talvella tarvitsen myös ihoa rauhoittavia tuotteita. Tämä on iso pullo seerumiksi, joten se on myös pitkäkestoinen. Tämä seerumi sopii oikestaan ihan kaikille ihoille!

7. Sheet mask eli kangasnaamio

Sheet mask eli kangasnaamio on varmasti korealaisen ihonhoidon tunnetuin elementti suurelle yleisölle. Hauskat ja helppokäyttöiset naamiot ovat valloittaneet myös suomalaisten sydämet. Kasvoille asetettavaan kangasnaamioon on imeytetty jopa 30 ml ihoa hoitavaa seerumia. Tämä on ihana keino hemmotella ihoa. Naamioita löytyy mieletön määrä erilaisia ja jokaiselle ihotyypille ja -ongelmalle omansa. Kangasnaamion annetaan olla kasvoilla noin 20 minuuttia, jolloin siihen imeytetyt tehoaineet pääsevät imeytymään iholle. Naamio tehostaa myös alle laitettujen hoitotuotteiden vaikutusta, joten se kannattaa aina laittaa vasta seerumin jälkeen.

korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiiniOlen kokeillut lukemattomia määriä erilaisia kangasnaamioita. Niinpä yhden suosikin nimeäminen on vaikeaa. Pari suosikkiani ovat: *Leegeehaam Master Wannabe Honey Fit Mask ja *Holika Holika Pure Essence Mask Green Tea. Kannattaa testailla eri merkkejä niin löytää omille kasvoille sopivan malliin. Sheet maskeja käytän kerran kaksi viikossa.

8. Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoide on yksi tärkeimmin tuotteista itselleni. Pelkään ryppyjen tuloa tälle alueelle, joten tästä tuotteesta en luovu ihan helposti. Korealaisilta merkeiltä löytyy paljon erilaisia sy-voiteita. Ohuen geelimäisestä paksumpaan ja täyteläisempään.

20190331_145348Tällä hetkellä käytössäni on *Missha Time Revolution Vitality Eye Cream. Tämä on melko täyteläinen voide. Olen tykännyt käyttää tätä nyt talvella, ettei silmänympärysiho pääse liikaa kuivumaan. Kesäksi otan käyttöön kevyemmän voiteen. Ikääntyvä iho tarvitsee kyllä kesälläkin täyteläisempää voidetta.

9. Kosteusvoide

Kaikki tämä iholle ladattu kosteus pitää muistaa lukita kosteusvoiteella, jolloin se ei haihdu iholta heti pois. Iltaisin käytän tässä kohdassa välillä yönaamiota yövoiteen tapaan. Omalle iholleni sopii parhaisen kevyehköt voiteet, mutta valinnan varaa on korealaisissa merkeissä jokaiselle ihotyypille.

korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiiniTällä hetkellä käytössäni on *Huxley Secret of Sahara Fresh and More Cream. Tähän olen todella ihastunut! Yönaamiona käytän iltaisin *Huxley Good Night Sleep Mask. Tämä yönaamio on myös kevyehkö geelimäinen naamio, joka imeytyy todella hyvin iholle.

10. Aurinkosuoja

Varsinkin nyt kevään tullessa, aurinkosuoja olisi hyvä ottaa käyttöön päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Aurinkosuoja sopii hyvin myös meikin alle kunhan valitsee siihen sopivan tuotteen. Korealaisilta merkeiltä löytyy hyvin sopivan kevyitä, mutta korkean suojakertoimen omaavia tuotteita.

20190331_145328

Itselläni on ollut vaihtelevasti käytössä eri merkeiltä auronkosuojatuotteita. Tällä hetkellä testissä on *Mizon UV Sun Protector Cream. Minulle on myös tulossa pari uutta testattavaa, joten kirjoittelen näistä aurinkosuojista vielä tarkemmin tänne blogiin!

korealainen 10 askeleen ihonhoitrutiiniOma rutiinini näyttää siis tältä. Tuotteet vaihtuvat, kun edellinen loppuu, mutta osa tuotteista jää rutiiniin kerta toisensa jälkeen. Suomen markkinoilla on nykyään jo todella hyvin saatavilla korealaisia brändejä, joten oman rutiinin pääsee helposti kokoamaan.

 

Onko sinulla jo käytössä korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini? Oliko käyttämäni tuotteet tuttuja?

 


 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Holika Holika Smooth Egg Skin Peeling Gel

Ensimmäinen eBay-tilaukseni – Vinkkejä tilauksen tekemiseen

FOREO Luna Mini 2 – Tehokkuutta ihonhoitoon

8 kommenttia

 1. Emma / Haaveita ja hauiskääntöjä kirjoitti:

  En ole koskaan kuullut tästä korealaisesta ihonhoitorutiinista, mutta vaikuttaa tepsivältä ja ennen kaikkea ihoa hemmottelevalta 🙂 Omat rutiinit rajoittuvat vain peruspesuun, kuorintaan, kasvoveteen, kasvorasvaan, silmänympärysvoiteeseen ja suojaavaan hoitoöljyyn 🙂

 2. Jasu kirjoitti:

  Uuu kuulostaapa mielenkiintoiselta! Hyvin toteutettu postaus, katoin tota 3. kohdan kuorintakuvaa et waat onks tos kananmuna 😀

 3. Ansku kirjoitti:

  Ei ole minulla käytössä, eikä tuotteetkaan ole tuttuja. Olisiko sulla suositella jotain teinin ihon hoitoon?

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Tuo kaksoispuhdistus kannattaa teininkin ottaa käyttöön. Puhdistusöljy sopii hyvin myös rasvaiselle iholle. Lisäksi tuo rakeeton kuorinta kerran viikkoon ja kosteutusta esimerkiksi juuri tuolla mullakin käytössä olevalla hoitonesteellä 🙂

 4. hanna kirjoitti:

  Tämä on mulle melko tuttu rutiini ja tiettyjä osia siitä tulee käytettyä jatkuvasti! Mulla rutiini vaihtelee päivittäin ihon tarpeiden (ja oman kiinnostuksen) mukaan, mutta parhaimmillaan siihen kuuluu nämä kaikki stepit 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.