Hae
Purkkisirkus

Ensimmäinen eBay-tilaukseni – Vinkkejä tilauksen tekemiseen

*Sisältää mainoslinkkejä

Moni varmasti naurahtaa otsikon lukiessaan. Voiko nykypäivänä olla välttymättä eBaylta? Olen siellä kyllä surffaillut lähinnä korealaisen kosmetiikan tiimoilta, mutta en ole jotenkin uskaltautunut tilaamaan. Erilaiset maksutavat ja tulliasiat ovat kummitelleet mörkönä mielessä ja olen siirtänyt tilauksen tekemistä nyt jo yli vuoden verran! Lopulta päätin rauhassa tutustua asiaan ja etsiä erilaisia tilauskokemuksia netistä.

20190528_104502

Vinkkejä löytyi ihan kivasti ja rohkaistuin vihdoin tekemään tilauksen. eBay on täynnä korealaista kosmetikkaa ja niitä tutkinkin pitkään ja hartaasti. Halusin tilata jotain mitä ei täältä saa ainakaan niin helposti. Maksamiseen minulla on käytössä PayPal, joka on todella turvallinen vaihtoehto ulkomailta tilattaessa. Jos jotain menee vikaan, saat rahasi helposti takaisin.

Yksiasia mihin kannattaa kiinnittää huomiota on myyjän tiedot. *eBay on täynnä monenlaisia myyjiä ja myös huijareita sekä piraattitavaraa myyviä. Korealaista kosmetiikkaa myyvien kohdalla kannattaa katsoa, että myyjä asuu Koreassa eikä ole kiinalainen. Kiinalaisilla myyjillä on usein myynnissä feikkitavaraa. Lisäksi kannattaa tilata vain sellaisilta myyjiltä, joilla on yli 95% palautteesta positiivista. Ja on tietysti parempi mitä enemmän palautetta on määrällisesti, jolloin tietää, että myyjä on toiminut jo pitkään.

Kun sopiva myyjä ja tuote on löytynyt, tilaaminen on ihan lasten leikkiä ja vastaa normaalia nettishoppailua. Ainut asia mikä kannattaa pitää mielessä, on tulli. Tuotteet, jotka tulevat EU:n tullialueen ulkopuolelta ja tilaus on arvoltaan yli 22 €, voit joutua maksamaan Suomessa arvonlisäveroa 24%. Monet myyjät merkitsevät pakettiin sisällön arvoksi 5-10 dollaria, vaikka tilaus olisi arvokkaampikin, jolloin paketin saajan ei tarvitse maksaa veroa. Itse otin varman päälle ja tilasin vain alle tuon 22€. Tilasin kahdelta eri myyjältä niin sain hieman enemmän tilattua kerralla. Molemmat myyjät olivat merkinneet tilauksen arvoksi 10 dollaria ja merkinneet sen lahjaksi.

Kun tuon veroasian ottaa huomioon, voi ihan rauhallisin mielin laittaa tilauksen menemään. Tuotteita etsiessä kannattaa valita hakukriteereihin Free international shipping, jolloin näet heti tuotteen varsinaisen hinnan eikä sinun tarvitse miettiä postikuluja. Helppoa vai mitä!

Vinkit onnistuneeseen eBay-tilaukseen

 • Etsi luotettava myyjä (positiivista palautetta yli 95%)
 • Valitse hakukriteeriksi Free international shipping (ei postimaksua)
 • Maksa ostokset PayPalilla
 • Tilaa vain alle 22€ arvosta, jolloin säästyt mahdolliselta arvonlisäverolta
 • koreakosmetiikan osalta tilaa vain korealaisilta myyjiltä (Kiinassa usein feikkiä)

Nyt käydään vihdoin mun tilauksen kimppuun. Tai siis tein kaksi tilausta eri myyjiltä. Kuten jo mainitsinkin, tilasin koreakosmetiikkaa. Nämä merkit ovat kiinnostaneet, mutta niiden saatavuus Suomeen on huono.

Löysin kaksi todella luotettavanoloista myyjää ja tein heille tilauksen. Myyjät ovat *iamlove-shop ja *roseroseshop. Molemmat myyjät olivat todella ammattimaisia ja sain molemmista tilauksista ostovahvistuksen ja toimitusvahvistuksen sähköpostiin. Näitä myyjiä voin tämän oman kokemukseni myötä suositella.

Ensimmäisestä tilauksesta löytyi *Innisfree Apple Seed Cleansing Oil ja A’PIEU Madecassoside Needle Spot Patch. Innisfree on kiinnostanut merkkinä jo pitkään ja nyt sain viimein tilattua sitä myös itselleni. Valitsin tämän puhdistusöljyn, koska sitä on kehuttu todella paljon, joten pakko se on testata. Raportoin käyttökokemuksistani myöhemmin. Toinen tuote, mitä olen pitkään halunnut testata on needle spot patch eli finnilaput, joissa on pienen pieniä mikroneuloja. Nämä laput auttavat finnejä parantumaan todella nopeasti. Todella mielenkiintoinen tuote!!

20190331_145056

Toisesta tilauksesta paljastui *Innisfree Green Tea Seed Eye Cream sekä *Laneige Two Tone Sheet Mask. Olen hullaantunut vihreään teehen ihonhoitotuotteissa ja tämä silmänympärysvoide piti saada testiin. Toinen todella kiinnostava korealainen merkki on Laneige, jota on myös hankala saada Suomeen muualta. Silmänympärysvoiteen maksaessa noin 15€, ei jäänyt varaa ostaa kovin kummoista tähän lisäksi, jotta kokonaissumma ei ylittäisi 22 euroa. Tilasin siis kaksi sheet maskia, jotka ovat kaksiosaisia. Omani ovat kirkastavia ja kosteuttavia, mutta vaihtoehtoja oli useita. Laneige on sellainen merkki jota on saatava lisää testiin jossain vaiheessa. Tässä oli mun ekat eBay kokemukset. Jatkoa seuraa se on ihan varma!

 

Onko eBay tuttu juttu? Oletko tilannut sieltä?

 


 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Virve Fredman: Täydellinen iho – Opas korealaiseen ihonhoitoon

Paras kasvovoide sekaiholle – Missha Super Aqua Cell Renew Snail Cream

 

 

 

 

6 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Olen tilaillut joskus aikaisemmin, nykyisin hyvin harvakseltaan. Hyviä vinkkejä uudelle tilaajalle tässä 🙂

 2. NelliL kirjoitti:

  En tilaa netistä muuta kuin LimePopin tuotteita ja nekin haen itse. Minun pitää saada tuntea ja hypistellä ja vaatteissa tietenkin sovittaa.

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Mä olen päässyt nettishoppailun makuun varsinkin kosmetiikan osalta. Vaatteita nykyään ostan harvemmin ja niitä tulee ostettua välillä ihan liikkeistäkin.

 3. Mari kirjoitti:

  Ebay on tuttu ja olen sieltä tilannut paljon kaikkea maan ja taivaan väliltä :D. Korealaista kosmetiikkaa en vielä, mutta aion kyllä nyt katsastaa tarjonnan!

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Kiva kuulla! Korealaista kosmetiikkaa sieltä kyllä löytyy todella paljon ja sen halvempaa kuin Suomessa. eBay hinnat ovat siis normaaleja koreahintoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.