Hae
Purkkisirkus

TOP 5: Suosikki aurinkosuojani kasvoille

*Sisältää mainoslinkkejä

Olemme nyt alkukesästä saaneet jo nauttia melkein hellesäästä, joten monet alkavat havahtua myös aurinkosuojien hankintaan. Melanoma eli ihosyöpä on monien huulilla, kun puhutaan auringossa oleilusta ja ihon palamisesta auringossa. Iho kannattaa siis aina suojata! Myös pilvisellä säällä on UV-säteilyä, joka polttaa ja vaurioittaa ihoa. Ajattelin esitellä teille minun suosikki aurinkosuojani kasvoille. Ennen listaukseen menemistä on hyvä muistaa muutama asia UV-sätelystä.

20190601_131059

Suosikki aurinkosuojani sisältävät UVA- ja UVB-suojat

Ensinnäkin on ehdottoman tärkeää, että käyttämässäsi aurinkosuojassa on sekä UVA- että UVB-suoja. UVA-säteily on se ihoa vanhentava säteily. Se vahingoittaa ihon syvempiä kerroksia sekä ruskettaa ihossa olevaa pigmenttiä. Huomion arvoista on myös se, että UVA-säteily läpäisee ikkunalasin! UVB-säteily taas aiheuttaa ihon palamisen ja punoituksen sekä vahingoittaa ihon pintakerrosta. Se ei läpäise ikkunalasia.

Aurinkosuojan merkinnöistä sen verran, että SPF-suojakerroin kertoo UVB-suojan tason. Mitä korkeampi numero, sitä korkeampi suoja. UVA-suojan tasoa ei pakosti ole kaikissa tuotteissa merkitty, vaikka koko ajan se on paremmin ilmaistu aurinkovoiteissa. Aasiassa on yleistä merkitä myös tämä suojaus näkyvästi. Merkintä PA kertoo UVA-suojaustason. PA+ on matalin suoja ja PA++++ on korkein. Paras suojaus on siis tuotteessa, jossa lukee SPF50+ ja PA++++.

Canmake Mermaid Skin Gel UV SPF50+ PA++++

Minulla on ollut testissä nyt muutamia aasialaisia, lähinnä korelaisia, aurinkosuojia. Tämä kyseinen aurinkosuoja on itseasiassa japanilainen. Se on kerännyt valtavasti ylistystä Aasiassa sekä ympäri maailmaa. Yleisesti ottaen korealaiset ja japanilaiset aurinkosuojat ovat todella vahvoja suojaukseltaan, mutta todella kevyitä koostumukseltaan. Niinpä ne soveltuvat hyvin myös meikin alle.

suosikki aurinkosuojaniTämä oli siis pakko saada ja niinpä tilasin sen eBayn kautta. Ja tämä on kyllä kaiken kehumisen arvoinen. Todella kevyt geelimäinen voide levittyy iholle todella hyvin ja imeytyy hetkessä. Iho ei jää liian kiiltäväksi vaan tätä voi hyvin käyttää myös ilman meikkiä. Meikki asettuu tämän päälle hyvin ja pysyy koko päivän. Usein minulla on vielä tämän päällä suojakertoimellinen Misshan bb-voide. Tuotteessa on mieto tuoksu ja sitä on todella miellyttävä käyttää. Iholle ei myöskään jää ollenkaan valkoista pintaa, vaan tuote imeytyy hyvin. *Omasi voit tilata eBayn kautta. Hintaa tuotteella on noin 10€.

Bioré UV Aqua Rich Watery Essence SPF50+ PA++++

Samaan aikaan merenneitogeelin kanssa tilasin myös toisen japanilaisen suursuosikin kokeiluun. Biorèn aurinkosuojat ovat keränneet kehuja myös todella laajasti, joten testiin lähti tämäkin. Koostumus on todella kevyt ja geelimäinen. Se imeytyy ihoon todella nopeasti ja jättää ihanan pinnan iholle. Iho ei ole ollenkaan tahmainen, vaan siihen voi huoletta levittää meikin päälle. Tuoksu on myöskin mieto. Tämä nousi siis heti suosikkilistalleni!

20190601_131546

Tuotteen saa kotiutettua itselleen parhaiten eBayn kautta, koska kyseinen merkki ei ole myynnissä meillä. *Täältä voit tutkia tuoteen myyjiä! Hintaa aurinkosuojalla on eBayssa noin 10€, joten mikään paha hinta se ei ole sisältäen postikulut.

Skin79 Non-Chemical Sun Block SPF50+ PA+++

Tämä korealainen aurinkovoide oli ensimmäisiä mitä kokeilin. Kyseinen tuote on kokonaan fysikaalinen aurinkosuoja, joita nykyään monet suosivat. Fysikaaliset suojat sopivat myös kaikista herkkäihoisemmille sekä ihan pienille lapsille. Jos saat helposti ihoreaktioita aurinkosuojatuotteista, niin kannattaa kokeilla pelkkää fysikaalista suojaa tuovaa tuotetta.

suosikki aurinkosuojani

Voide on hieman paksumpaan kuin edelliset listalla olijat, mutta se imeytyy ihoon kuitenkin todella hyvin. Siitä ei myöskään jää valkoista kerrosta iholle. Tuoksu on mieto. Käytin tätä viime kesänä aika paljon ja se soveltuu kyllä hyvin myös meikin alle. Tuote löytyy *eBaysta.

Mizon UV Sun Protector Cream SPF50+ PA+++

Tämä Mizonin aurinkosuoja on melko perinteisen tuntuinen voide. Se on kyllä melko kevyt ja imeytyy iholle todella hyvin niin kuin korealaiset aurinkosuojat tekevät. Tuoksultaan mieto voide ei jätä iholle valkoista pintaa eikä tahmeutta. Kevyt aurinkovoide sisältää kasvoperäisiä ainesosia, jotka hoitavat ihoa ja saavat sen näyttämään ihanan kosteutetulta.

20190601_145654Tämä aurinkosuoja sisältää sekä kemiallisen että fysikaalisen suojan, mikä on myös melko tavallista aurinkosuojissa. Vaikka voiteessa on fysikaalinen suoja, se on kuitenkin melko notkeaa ja helposti levittyvää eikä siitä jää valkoista kerrosta iholle.  Tuotetta myy mm. *Eleven.

G9SKIN White in Creamy Cushion SPF 50+ PA+++

Listan viimeinen tuote on hieman erilainen. Kysessä on korealaisen G9SKIN -brändin cushion meikinpohjustaja/aurinkosuoja. Cushion tarkoittaa siis tuota meikkityynyä, johon tuotetta on imeytetty. Siitä sitä painellaan mukana tulevaan vippaan ja siitä kasvoille.

Aurinkosuojaa olisi hyvä lisätä päivän mittaan, jos oleilet paljon ulkona. Tämä tuote on siihen oiva vaihtoehto varsinkin, jos sulla on meikkiä. Ohut tuote levittyy hyvin kasvoille vipalla painelemalla ja meikki pysyy kuitenkin ihan hyvin. Tämä söpö tuote häivyttää ihohuokosia ja poistaa ihon kiiltelyä. Se sisältää myös mm. maito- ja mansikkauutetta sekä runsaasti ihoa kosteuttavia ainesosia. Ihon pinta on ihanan samettinen tämän tuotteen käytön jälkeen. Tuotetta myy *Eleven.

suosikki aurinkosuojaniTässä tämän hetken suosikki aurinkosuojani. Olen todella ihastunut näihin aasialaisiin aurinkosuojiin, koska ne eivät ole sellaista paksua tököttiä, vaan kevyitä voiteita. Normaaleja Suomessa myytäviä aurinkosuojia, varsinkin vartalolle tarkoitettuja, ei voi ajatellakaan laittavansa meikin alle. Paksu ja voimakkaasti hajustettu voide ei innosta levittämään sitä kasvoille. Lisäksi paksut voiteet tukkivat helposti ihohuokoset, jolloin epäpuhtauksia alkaa ilmaantua entistä helpommin. Kannattaa siis rohkeasti tutustua näihin aasialaisiin vaihtoehtoihin ja huomaat takuulla eron! Suosikki aurinkosuojani ovat kaikkea muuta kuin paksuja rasvoja, koska minulla menee helposti ihohuokoset tukkoon.

Kun käytät aurinkosuojia on myös hyvä muistaa ihon huolellinen puhdistus iltaisin, jolloin kaikki aurinkosuojan rippeet varmasti puhdistuvat kasvoilta eivätkä jää tukkimaan ihohuokosia. Aurinkosuoja tarvitsee tehokkaan putsarin ja suosittelenkin ottamaan viimeistään nyt käyttöön kaksivaiheisen puhdistuksen, jonka ensimmäisen vaiheen öljyputsari poistaa aurinkosuojan tehokkaasti. Näin myös ihoa hoitavat tuotteet pääsevät imeytymään iholle paremmin, kun se on ensin puhdistettu huolellisesti.

 

Mikä on sinun suosikki aurinkosuojasi?

 


LUE MYÖS:

Kesä tulee – Kasvojen aurinkosuojaus kuntoon

Kaksoispuhdistus – Korealaisen ihonhoitorutiinin perusta

Minun korealainen 10 askeleen ihonhoitorutiini

14 kommenttia

 1. NelliL kirjoitti:

  Meillä käytetään vain fysikaalisia 50+ suojia. Itselläni on vitiligo ja se tuottaa vähän enemmän hommaa. Voin palaa myös vaatteiden läpi…

 2. Sorakukja kirjoitti:

  Meillä ei vielä olla otettu käyttöön minkäänlaisia aurinkorasvoja. Hirvittää tosin kuinka paljon sitä jää vesistöihin. Tästä muistaakseni kauaa ollut kun asiasta uutisoitiin. Pitää siis rueta kehittelemään suojaa ettei pala.

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Kyllähän näistä ympäristövaikutuksista on ollut puhetta sekä siitä miten ne suojat imeytyy elimistöön. Kannattaa kuitenkin suojata itsensä auringolta tavalla tai toisella 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Nämä ovatkin kaikki itselleni uusia tuttavuuksia 🙂

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Kiva tuoda blogissa esille lukojoille tuntemattomampia brändejä ja tuotteita! Ei kaikilla ole sitten ihan samaa sisältöä blogeissa 🙂

   • Eija/Lentävä joogamatto kirjoitti:

    Olen paksujen kaupan aurinkosrasvoken käyttäjä, mutta nytpä tiedän myös vaihtoehtoja. Ne vaihtoehdot ei näkökään olekaan niin kalliita, esim. tuo Canmake Mermaid. Kesällä menen kevyellä meikillä eikä naaman kiiltely oikeastaan edes haittaa auringossa rentona päivänä.

    • Sonja Suomela kirjoitti:

     Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä ohuempia aurinkosuojia myös! Monet korealaiset tuotteet ovat melko edullisia 🙂

 4. Anni kirjoitti:

  Näistä ei olekaan mikään ennestään tuttu, mutta jokin kasvoille sopiva suoja olisi tarpeellinen. Tuo merenneito-voide kuulostaa hyvältä ja nimikin on söpö!

  • Sonja Suomela kirjoitti:

   Nämä korealaiset aurinkosuojat on todella ihania! Ja varsinkin tuo merenneitogeeli on ihana! 🙂

  • Ansku kirjoitti:

   Minua arveluttaa, miten aurinkovoiteet reagoivat auringon säteilyn ja lämmön vaikutuksesta kehossa. Pitkäaikaista näyttöä niiden turvallisuudesta, kun ei oikein ole saatavilla. Käytän kyllä aurinkovoiteita, mutta vain jos oleilen pidempään auringossa enkä pysty suojautumaan esim. vaatteilla. Lisäksi mietityttää ympäristölle aiheutuva kuormitus.

   • Sonja Suomela kirjoitti:

    Ympäristövaikukset ovat tietysti aina monien huolena. Luonnonkosmetiikan puolelta löytyy myös paljon aurinkosuojia ja blogiin on myös tulossa aiheesta juttua 🙂

    Olen alkanut enemmän suosimaan fysikaalisia suojia, jotka heijastavat säteilyn ihosta poispäin. Ne eivät reagoi ihossa millään tavalla. Olen kuitenkin sitä mieltä, että oli aurinkovoide millainen tahansa niin sitä kannattaa käyttää, koska UV-säteilyn vaikutuksista ihosyöpiin on paljon näyttöä. Tämä näyttö kyllä omasta mielestäni kumoaa sen, että ollaan huolissaan aurinkosuojien vaikuksista elimistöön. Väitän, että aika harva edes käyttää aurinkosuojaa niin paljon ja lisää niin usein kuin oikeasti olisi suositeltavaa, jotta haluttu suoja saavutetaan. Ja Suomen kesä on niin lyhyt, että en usko aurinkosuojien ehtivän aiheuttaa elimistössä niin paljon pahaa kuin mitä ilman aurinkosuojaa ihon polttaminen monta kertaa kesässä voi aiheuttaa.

    Näitä on kuitenkin hyvä pohtia ja paras suoja onkin pysyä sisätiloissa. On hyvä huomioida, että ikkunan läpi ja varjossa voi myös iho palaa. Muutenkin itse olen selvästi vähentänyt varsinaista auringonottoa, jolloin saa jo aika hyvin vähennettyä säteilyn määrää. Ulkona kyllä liikun, mutta silloin suojaan itseni aurinkosuojilla 🙂

 5. Mira Rinne kirjoitti:

  Mulla onkin juuri sopivasti ollut pohdinnassa uuden kasvoille suunnatun aurinkosuojan ostaminen eli kiitos vinkeistäsi! 🙂

  Mira Rinne | http://www.fashionpoetry.eu
  Voimaannuttamista muodin, kauneuden ja syrämmellisen sisällön välityksellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *